200 milioane de utilizatori pe luna pentru Google Translate

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 10:11
1819 citiri
200 milioane de utilizatori pe luna pentru Google Translate

Google a anuntat ca serviciul Google Translate are 200 milioane de utilizatori pe luna, majoritatea acestora accesand serviciul din afara Statelor Unite ale Americii (peste 92%) si prin intermediul telefoanelor mobile.

Serviciul permite utilizatorilor sa acceseze si sa traduca pagini web de pe servere aflate la mile distanta, scrie mashable.com.

Google a inceput sa ofere servicii de traducere pentru opt limbi in 2001, iar in 2003 a extins aplicatia pentru mai multe limbi.

Franz Och, cercetator in cadrul Google, declara ca la inceput sistemul nu era dezvoltat pentru a oferi servicii performante: era nevoie de 40 de ore si 1.000 de masini pentru a traduce 1.000 de propozitii. In acest context, Google s-a concentrat pe viteza, iar peste un an compania putea traduce o propozitie intr-o secunda.

In prezent, Google Translate ofera traduceri pentru 64 de limbi, unele dintre acestea avand o slaba prezenta pe Internet (bengali sau esperanto).

Printre utilizatorii acestui servicii se numara multe persoane care calatoresc. Google anunta ca accesarea serviciului sau prin intermediul telefonului mobil a crescut de patru ori in ultimul an.

Google Translate traduce echivalentul a un milion de carti pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google Translate utilizatori, #serviciul Google Translate, #200 milioane Google Translate , #stiri Google