Actiunile Google au depasit pragul de 500$

Joi, 23 Noiembrie 2006, ora 11:22
860 citiri

Asa cum anuntau unii analisti, dar fara sa fie luati in serios prea tare, actiunile Google si-au continuat cresterea si au depasit iar bariera de 500 de dolari, iar valoarea companiei a trecut de 151 miliarde de dolari.Cel mai iubit motor de cautare a avut la inceputul anului o serie de probleme, care au dus valoarea titlurilor la bursa spre 330 de dolari. Analistii au prevazut insa cresterea continua, iar unii sustin in continuare ca atiunile vor ajunge la 600 de dolari bucata. Deci sfatul analistilor pentru oamenii cu bani este sa cumpere aceste actiuni.

Recordul lunii este de 510 dolari pe actiune, dar dupa incheierea tranzactiilor, valoarea a scazut un pic. Cresterea este asigurata de succesul proiectelor media ale Google, precum si de rezultatele foarte bune anuntate de companie in ultimele doua trimestre.

Achizitia YouTube a fost foarte bine vazuta, datorita popularitatii site-ului, iar acum analistii se asteapta la rezultate si mai bune din partea Google. Intrebarea este pina unde va putea motorul de cautare sa creasca veniturile si profitabilitatea.

Se spune ca Google va deschide biroul sau oficial in Romania anul viitor si ca anul acesta a incasat din publicitatea online comandata de romani circa 500.000 de dolari. Probabil cifra se va dubla la anul, iar milionul inseamna ca meritam sa avem birou de reprezentare Google.

Bloombiz