Afaceri pe care le poti porni de pe un smartphone

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 18:03
3213 citiri
Afaceri pe care le poti porni de pe un smartphone

Telefoanele mobile au devenit atat de inteligente incat pot inlocui cu lejeritate rolul pe care il detine un PC traditional in cadrul unei afaceri. Iata 8 idei de afaceri, pe care le poti lansa cu ajutorul unui smartphone si a unei adrese de mail, potrivit Entrepreneur.com.

Transport

Daca detii o masina cu un loc destul de spatios in spate, si daca stii cum sa o pastrezi curata si ingrijita, poti deschide o retea de transport fara prea mare efort, si mai ales daca locuiesti intr-un oras mic in care nu prea exista firme de taxiuri. Cea mai mare piedica este obtinerea unei licente potrivite.

Ofera pasagerilor cate o carte de vizita in care sa ai trecut site-ul dar si un numar de telefon la care potentialii clientii te-ar putea contacta pentru rezervari.

Foloseste serviciile Google Calendar si agenda din telefonul tau pentru a urmari istoricul programarilor, dar si functia GPS pentru a te asigura ca mergi pe drumul cel bun.

Calatorii


Creeaza un site si posteaza comentarii pe Yelp.com, prin care sa te promovezi drept un expert in turismul local.

Serviciile precum Genbook te pot ajuta sa-ti administrezi intalnirile si programarile, iar orice telefon Android iti ofera posibilitatea descarcarii de harti multiple de la Google Maps pentru o planificare mai buna a itinerariului.

In timpul liber, poti redacta un ghid turistic pe care il poti vinde atat in format print cat si in format electronic sau ca aplicatie pentru smartphone.

Scriitor

Poate parea riscant sa incepi o cariera de scriitor fara sa ai la indemana un computer (de altfel nimeni nu te sfatuieste s-o faci), insa trebuie sa tii cont ca inainte computerul nu era considerat un must.

Blogurile sunt un bun punct de plecare. Foloseste aplicatiile de smartphone deja existente pentru majoritatea platformelor de blog (printre acestea WordPress, Tumblr si TypePad).

Insa nu trebuie sa te opresti doar la blogging. In Japonia, a devenit o moda sa scrii si sa distribui un intreg roman prin intermediul telefonului mobil.

Videograf

In zilele de demult, un documentarist, cineast, sau alti producatori video profesionali trebuiau sa incarce un camion cu echipamente si sa il transporte de la locatie la locatie, alaturi de o echipa considerabila, pentru a filma cateva cadre.

Astazi, camere video de buzunar au trecut la calitatea HD.

Daca esti curajos, poti filma chiar si cu un telefon mobil high-end, sau telefoane cum ar fi iPhone 4 si Samsung Instinct, linie ce include caracteristici de baza pentru editarea video in dotarea telefonului.

Mystery shopper


Poate aduce venituri generoase cu un minimum de efort.

Activitatea de mystery shopper presupune verificarea calitatii serviciilor sau a acumularea de informatii legate de produsele si serviciile companiilor.

Acest serviciu de "cumparator misterios" este efectuat de catre cumparatori sub acoperire special pregatiti in acest sens.

Asistent virtual


Un asistent virtual este o persoana care lucreaza de acasa folosind echimpamentul propriu, oferindu-si serviciile companiilor, societatilor sau intreprinderilor doar atunci cand acestea au nevoie de ajutor.

Marele avantaj al acestor asistenti virtuali este ca isi pot stabili propriul program de lucru.

Un asistent virtual poate lucra doar pe baza de contracte si doar pe proiecte temporare.

Concret, te vei ocupa de cumpararea biletelor pentru anumite evenimente, vei cauta destinatii pentru vacanta, te vei ocupa de curatenie si chiar vei fi ingrijitor de caini din cand in cand.

De asemenea, stabileste clar cum vrei sa fii platit - majoritatea asistentilor cer sa fie platiti in functie de tipul serviciului oferit.

Suportul tehnic

Esti una dintre persoanele pe care toata lumea o cauta atunci cand computerul nu mai functioneaza?

De ce sa nu fii platit pentru reparatia computerelor si pentru raspunsurile la intrebarile tehnice adresate de strainii care au nevoie de suport / ajutor.

Foloseste cuvinte-cheie si asigura-te ca stii care sunt limitele oricarui serviciu online.

Majoritatea oamenilor cauta pe Google scriind numele orasului si cuvintele suport tehnic. Asadar foloseste cea mai buna optimizare pentru motoare de cautare (SEO) si proiecteaza o pagina usor de accesat de catre incepatori.

Operator telefon


Cand toate acestea dau gres, ca ultima instanta alege sa vorbesti cu oamenii la telefon.

Discuta despre retete si sfaturi, noutati din lumea sportului sau chiar lecturi psihologice.

Indiferent ce subiect decizi sa abordezi, cu siguranta exista cineva dispus sa asculte si sa plateasca pentru ceea ce ai de spus.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#afaceri, #aplicatii, #joburi, #smartphone, #venituri , #stiri Google