Amazon renunta la Google Apps pentru Android

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 20:38
1338 citiri
Amazon renunta la Google Apps pentru Android
Amazon prefera Android

Amazon.com si gigantul chinez Baidu folosesc Android pe post de structura de rezistenta pentru device-urile lor, sarind peste aplicatii cum ar fi Gmail, Google Maps, Youtube si magazinul de aplicatii Google, adica peste ceea ce ii aduce venit companiei Google.

De cand Google a lansat sistemul de operare Android, in 2007, strategia companiei a fost simpla. A oferit sistemul gratis dezvoltatorilor si a facut bani cand utilizatorii de internet au accesat reclamele prin intermediul aplicatiilor. Acest model nu mai functioneaza, relateaza Bloomberg.com.

Spre expemplu, tableta Kindle Fire de la Amazon nu are aplicatii Google. "Fire este probabil cea mai buna tableta Android de pe piata, cu toate ca este cea care are cele mai putine functii ale acestui sistem de operare", a declarat Noah Elkin, analist in cadrul companiei de cercetare EMarketer din New York. "Experienta Google este in backgroung".

Publicitatea pe device-urile mobile este una dintre pietele cu cea mai rapida crestere, dintre cele pe care Google este prezenta. Aceasta industrie va creste pana la 20,6 miliarde de dolari, in 2015, de la 3,3 miliarde, in 2010, conform Gartner.

Traficul online vine din ce in ce mai mult prin aplicatii, inloc de browsere mobile, iar Google va fi nevoita sa scoata cat mai multi bani din reclamele mobile pe Android.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amazon magazin online, #aplicatii Android, #aplicatii google, #kindle fire amazon, #publicitate online, #magazine online , #stiri Google