Amenda de 145.000 de euro pentru Google, in Germania

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 16:17
1453 citiri
Amenda de 145.000 de euro pentru Google, in Germania

Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal de la Hamburg a condamnat luni compania americana in domeniul internetului Google la o amenda de 145.000 de euro pentru ca a inregistrat in mod ilegal date personale prin intermediul serviciului sau de cartografiere Street View.

"Intre 2008 si 2010, Google nu a fotografiat doar strazile si cladirile pentru serviciul sau Google Street View, ci a avut acces si la retele wifi aflate in raza masinilor utilizate" pentru acest serviciu, explica autoritatea germana intr-un comunicat, potrivit AFP.

Atfel, Google a inregistrat din neglijenta continutul conexiunilor wifi neprotejate, precum email-uri, parole, fotografii si mesaje instant, continua aceeasi sursa.

In plus fata de amenda, aceasta a cerut companiei americane sa stearga aceste date colectate fara consimtamantul proprietarilor.

"Google s-a dovedit cooperant in cursul investigatiilor si si-a admis eroarea in mod public", a subliniat in comunicat Johannes Caspar, un responsabil al autoritatii din Hamburg.

Celelalte landuri germane au avut, de asemenea, posibilitatea de a examina faptele reprosate companiei americane, a indicat responsabilul pentru agentia franceza de presa, chiar daca, "potrivit legislatiei constitutionale, nimeni nu poate fi condamnat de doua ori pentru aceleasi fapte".

Google a fost acuzata in mai multe tari pentru fapte similare. La inceputul lui martie, grupul a anuntat ca a incheiat un acord amiabil cu 38 de state americane, acceptand sa plateasca sapte milioane de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Amenda Google Germania, #scandal Google Street View, #inregistrare date personale Google, #acuzatii colectare date Google , #stiri Google