Ancheta privind aplicatia Google Street View in Connecticut

Marti, 22 Iunie 2010, ora 15:41
1349 citiri
Ancheta privind aplicatia Google Street View in Connecticut

Departamentul Justitiei din statul Connecticut (nord-estul Statelor Unite) a anuntat luni demararea unei anchete pentru a stabili daca Google incalca dreptul cetatenilor la viata privata prin intermediul serviciului sau de cartografiere Street View, relateaza Mediafax.

Ancheta, care vizeaza mai multe state americane, va pune accentul pe "intruzinea foarte preocupanta a Google in viata privata a persoanelor", a explicat intr-un comunicat secretarul Justitiei din Connecticut, Richard Blumenthal.

Aplicatia Street View, care permite utilizatorilor de Internet sa "se plimbe" virtual prin marile orase ale lumii, a generat deja controverse si demararea de anchete oficiale in mai multe tari.

Compania Google a anuntat recent ca vehiculele sale folosite pentru Street View, care colinda orasele, au inregistrat "din greseala" nu numai fotografii, ci si comunicatiile retelelor WiFi nesecurizate.

Street View "nu poate (...) sa invadeze retelele informatice de la domiciliu sau de la birou si sa colecteze informatii si date personale", a afirmat Blumenthal, insistand asupra dreptului cetatenilor de a sti ce s-a inregistrat cu ajutorul aplicatiei Street View, cum si de ce.

El a cerut de asemenea companiei sa ofere informatii detaliate despre masurile de securitate pe care intentioneaza sa le adopte pentru a solutiona problema.

"Ancheta noastra va consta in a stabili daca legile au fost incalcate si daca este necesara modificarea legislatiei federale si a celei a statelor", a adaugat el.

Blumenthal a cerut companiei Google sa explice in ce moment si prin ce modalitate a fost instiintata ca dispozitivele folosite pentru Street View colecteaza date de la retelele WiFi nesecurizate, dar si de ce acestea inregistreaza calitatea acestor retele WiFi.

"A fost o greseala din partea noastra sa includem in aplicatia noastra un cod pentru colectarea datelor personale (payload), dar consideram ca nu am incalcat nici o lege americana", a explicat un purtator de cuvant al Google. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, # street, # view , #stiri Google