Android salveaza lumea

Marti, 15 Februarie 2011, ora 23:36
1945 citiri
Android salveaza lumea

Smartphone-urile cu Android pot salva lumea, crede viitorul ex-CEO Google, Eric Schmidt, cu conditia ca utilizatorii sa impartaseasca informatiile cu Google. 

"Avem toata informatia din lume la varful degetelor noastre. Nu sunt sigur ca vom putea opri razboaiele, dar dam sansa unei comunicari mult mai bune, inainte ca acestea sa inceapa", a spus Schmidt, in cadrul targului Mobile World Congress din Barcelona.

Schmidt, care urmeaza sa fie inlocuit de la varful companiei de catre fondatorul Larry Page, a plecat de la ideea ca oamenii au acum posibilitatea de a purta mini-computere personalizate care le permit sa colecteze si sa impartaseasca informatii despre ei si despre lumea inconjuratoare.

Pentru ca telefoanele inteligente se ieftinesc pe zi ce trece, numarul detinatorilor de smartphone cu care sa acceseze Internetul creste exponential potrivit CNN Money.

Telefoanele vor preveni si aparitia bolilor.

Devreme ce ne insotesc peste tot, device-urile vor putea in curand sa ne monitorizeze sanatatea, cu ajutorul unor aplicatii specifice, si sa ne alerteze atunci cand apare o problema.

Android, spune Schmidt, face oamenii mai fericiti.

"Nu esti niciodata singur, nu te pierzi, nu te plictisesti si nu ramai in pana de idei".

Problema confidentialitatii

Schmidt si-a inchipuit un scenariu in care, daca un utilizator introduce task-ul "cumpar pantaloni", smartphone-ul stie pe baza datelor colectate anterior de Google ce alte achizitii de gen ai mai facut si, folosindu-se de GPS, unde gasesti cel mai apropiat magazin care ti-ar fi pe plac.

Daca vrei sa ii cumperi, poti transmite comanda, prin Google, iar vanzatorul te va astepta cu produsul impachetat.

Cu toate acestea, nu toti utilizatorii sunt decisi ca vor sa spuna Google totul despre ei.

CEO-ul gigantului IT a mentionat de cinci ori expresia "cu permisiunea voastra", in timpul prezentarii.

Nu a uitat sa adauge ca Google este foarte atent cu datele de confidentialitate si ca nu toata lumea va alege sa impartaseasca informatii personale.

"Pentru cei care totusi aleg acest lucru, cu cat telefonul stie mai multe despre ei, cu atat le va face viata mai usoara".

Nu numai Android ar putea salva lumea.

Schimdt nu a uitat sa aminteasca despre recentul experiment facut de Google, in care o flota de masini fara sofer a parcurs cateva mii de mile, pe strazile Californiei.

#android, #google, #smartphone , #stiri Google