Angajatii Google, intre agonie si extaz: unii apreciaza luxul pus la dispozitie, altii acuza arogantele

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 16:23
2183 citiri
Angajatii Google, intre agonie si extaz: unii apreciaza luxul pus la dispozitie, altii acuza arogantele
Printre fostii si actualii angajati ai Google, sunt si unii dezamagiti de conditiile de lucru. Sursa Foto: theatlanticwire.com

Sa lucrezi la Google este visul multora, raiul pentru o cariera, insa slujba la una dintre cele mai mari si mai inovative companii globale poate fi si mai putin buna atunci cand esti acolo si te trezesti la realitate.

Mai multi fosti angajati, cat si actuali angajati ai Google, si-au postat parerile mai putin bune pe Quora.

Cateva comentarii ale acestora, care nu pot fi trecute cu vederea au fost selectate de cei de la BusinessInsider.

Totul este minunat, insa angajeaza pe cei mai buni in job-uri banale

"Cea mai rea parte a a unui loc de munca la Google, pentru multi, este faptul ca sunt angajati in posturi pentru care au o calificare superioara. Google are un standard de angajare foarte ridicat datorita puterii marcii, a salariilor si avantajelor oferite si a culturii organizatiei. Ca urmare, selecteaza pe cei mai buni dintre candidati, chiar si pentru posturile cele mai slabe", a postat un anonim pe Quora.

"Sunt absolventi de la cele mai bune zece facultati care asigura suport tehnic pentru produsele Google, sau pur si simplu elimina de pe YouTube, manual, continutul care nu indeplineste conditiile, sau care scriu cod prin care sunt testate culorile unui buton de pe site".

Google nu mai este un stratup. Este o mare, mare corporatie

"Google nu mai era startup cand am plecat. Aceeasi politica. Era usor sa fii promovat daca lucrai la proiectul care trebuia si iti programai munca in mod corect", a mai spus un alt anonim.

Multi dintre angajati sunt aroganti. "Din pacate, in ciuda a ceea ce se crede, nivelul mediu al inginerilor de la Google este mediocru. Cu multa aroganta, desigur. Toti cred ca sunt mai buni decat colegul de alaturi. Asa ca este foarte greu sa discuti cu el, daca nu vorbesti cu un prieten de-al tau. Discutiile obiective sunt foarte rare, deoarece fiecare isi are propriul teritoriu si nu sunt interesati de parerea altora daca respectivul nu este un zeu".

Google este atat de mare incat nu poti avea impact asupra sa

"Am lucrat la Google pentru trei ani si a fost foarte dificil sa plec, dar a fost un motiv important care m-a facut sa iau aceasta decizie - influenta pe care as fi putut sa o am ar fi fost minima".

"Dupa cum se arata in raspunsurile primite, Google este o incredibila masina de tiparit bani, datorita AdWords. Daca nu esti un inginer uimitor care va aduce ceva nou, sunt toate sansele sa fii cineva care unge rotile masinii, ca sa poata functiona bine".

Google intelege inginerii, dar nu si designerii

"Nu este destula concentrare pe produse sau pe designul visual. Acest fapt a dus la renuntarea la produse sau un succes medioru al altor produse, cum ar fi Google Video, Buzz, Dodgeball, Orkut, Knol sau Friend Connect. Probabil se concentreaza prea mult pe inginerie."

"... daca lucrezi intr-una dintre cele patru mari companii din campus, te vei simti, foarte probabil, inghesuit. Este putin obisnuit sa vezi 3-4 angajati intr-un singur cub, sau cativa manageri care impart acelasi birou. Cu toate spatiile deschise pentru cantine, jocuri, TV, discutii tehnice, ai sa fii surprins ce greu este sa gasesti un loc linistit unde sa te poti gandi".

Totul trebuie sa fie in scris, iar angajatii temporar nu sunt respectati

" Daca vrei sa fii angajat la Google, negociaza, fii exigent si fii sigura ca tot ce obtii, obtii in scris. Google face multe vagi promisiuni. Pe care nu le va tine".

"Pentru cineva care lucreaza pentru un termen limitat la Google, cea mai urata parte este atitudinea angajatilor pe termen nedeterminat. Cei de acolo se purtau de parca cei angajati temporar le sunt inferiori mental si moral", se mai spune pe Quora.

"Cel mai rau pentru mine a fost faptul ca nu am putut lucra de la distanta, ceea ce am facut cu succes in ultimii ani".

Conditii luxoase de munca

Cu toate ca exista si parere mai putin bune despre un loc de munca la Google, multi dintre angajati apreciaza conditiile de lucru din campusul companiei, printre facilitatile oferite numarandu-se si trei mese pe zi, gratis, si cursuri de yoga.

Campusul Google este amplasat in orasul Mountain View.

Un tur prin Googleplex, campusul Google

In acelasi timp, nici Facebook nu se lasa mai prejos, atat din punct de vedere al criticilor, cat si al laudelor. Astfel, angajatii s-au plans de programul de lucru, de o infrastructura nefunctionala si de lipsa de concentrare din echipa.

Facebook construieste un oras pentru angajatii sai

Un fapt pozitiv este faptul ca aceasta companie investeste 120 de milioane de dolari intr-un oras cu 394 de locuinte pentru angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#angajati google, #google critici, #quora google, #facebook google , #stiri Google