Beijingul invita Google sa se extinda in China

Vineri, 12 Martie 2010, ora 23:56
1469 citiri
Beijingul invita Google sa se extinda in China

Google poarta discutii cu oficialii de la Beijing pentru a stabili viitorul sau in China. Principala miza este cenzurarea cautarilor, compania incercand sa obtina libertate totala in acest sens.

Eric Schmidt, directorul executiv al Google, a declarat ca rezultatele negocierilor cu autoritatile chineze privind oferirea unor servicii necenzurate ar putea fi prezentate in curand, informeaza  Reuters.

Oficialii de la Beijing nu au confirmat, dar nici nu au negat ca ar purta astfel de discutii in aceasta perioada. Totusi, ministrul Industriilor si al Tehnologiei Informatiei a declarat ca Google este binevenit sa isi extinda operatiunile pe piata din China.

Conducerea gigantului american a anuntat ca este hotarata sa isi inchida filiala din China, cea mai mare piata a Internetului, daca Google va fi obligat in continuare sa isi cenzureze rezultatele cautarilor.

Google a amenintat ca va pleca din China si in ianuarie, dupa ce conturile de Gmail ale unor activisti pentru drepturile omului au fost tinta unui atac informatic.

#google, #atac, #china , #stiri Google