Bing ar putea afecta rezultatele Google

Joi, 16 Iulie 2009, ora 10:26
1331 citiri
Bing ar putea afecta rezultatele Google

Google urmeaza sa isi anunte joi seara rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2009, iar analistii de pe Wall Street apreciaza ca ele vor fi in crestere, dar cu procente mici, din cauza competitiei tot mai mari din partea rivalilor, in special motorul de cautare Bing al Microsoft.

Conform celor mai recente studii de audienta, Bing a crecut in audienta si in luna iunie, castigand utilizatori si de la Google si de la Yahoo, spune ComScore.

Microsoft are acum o cota de 8,4 procente, Yahoo a scazut la 19,6 procente, iar Google domina de la distanta cu 65% din cautari.

Unii analisti nu lauda Bing si apreciaza doar ca era de asteptat sa castige teren pentru ca este sustinut de o echipa de promovare foarte activa si o campanie de marketing.

Ei arata ca trebuie vazut daca trendul de crestere Bing se va pastra, pentru a numi site-ul un succes. Bing ramane un competitor puternic, dar competitia este tot mai acerba.

Microsoft continua sa investeasca in divizia online care este pe pierdere in speranta ca va contracara Google. Discutii nesfarsite se duc intre Microsoft si Yahoo pentru a combina motoarele de cautare ca sa tina piept mai bine liderului industriei.

Din cauza competitiei si a situatiei economice dificile, analistii se asteapta ca ritmul de crestere al veniturilor Google sa se tempereze de data aceasta. Chiar daca incasarile vor creste, probabil.

Analistii vor astepta cu sufletul la gura informatii privind noile modele de business testate de Google sau despre tendintele din industria online.

Deocamdata, modelul de publicitate online al motorului de cautare este definit drept cel mai bun din industrie de specialisti.

De aceea oamenii spera ca Google va reveni pe cresterea accelerata care a marcat debutul companiei.

Evident, modelul de business bazat pe publicitatea in motorul de cautare nu a fost pina acum testat in perioade de recesiune si criza economica. Este o premiera din acest punct de vedere.

Dar primul trimestru al 2009 cu rezultate solide dau asigurari tuturor specialistilor.

"In acest moment Google nu poate stimula cererea de publicitate, ci trebuie sa incerce sa monetizeze mai bine nevoia de publicitate care mai exista in piata", a explicat un analist.

Punctele unde compania ar putea sa evolueze mai slab sunt incasarile provenite din Statele Unite de fapt trimestrul al doilea ar putea fi cel mai afectat de criza pentru Google, avertizeaza alti analisti.

Conform specialistilor de pe Wall Street Google va raporta incasari de 5,49 miliarde de dolari, cu 2,3% mai mari decat anul trecut.

Suma reprezinta o medie intre cifrele estimate de analistii financiari, citata de Reuters. Valoarea actiunilor Google a crescut cu 9% anul acesta, fiind o evolutie excelenta data fiind situatia din SUA.

In primul trimestru al anului, incasarile Google au crescut cu 17 procente comparat cu aceeasi perioada din 2008.

#bing, #google, #microsoft, #bill, #gates , #stiri Google