Cand apare iPad-killer-ul?

Luni, 22 August 2011, ora 08:29
1780 citiri
Cand apare iPad-killer-ul?

Decizia HP de a incheia capitolului TouchPad, la numai sapte saptamanai dupa ce tableta a iesit pe piata, arata inca o data ca nu e usor sa te pui cu Apple, oricat de mare ai fi. 

TouchPad nu este prima tableta abandonata. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Dell Streak 5 si, judecand dupa vanzarile celorlalte tablete, vor urma si altele.

"Tabeletele non-iPad pur si simplu nu se vand pe retail. Acesta este mesajul transmis de vanzarile ultimelor saptamani", spune un analist din Boston citat de Reuters.

Eee Pad Transformer, lansata de Austek Computer, nu a fost nici ea pe placul consumatorilor, asa cum nici ravnitul Xoom nu a prins la public.

Cea de-a doua tableta insa ar putea beneficia de recenta achizitie a Motorola Mobility de catre Google.

PlayBook, de la Research in Motion, nu a avut nici ea un parcurs bun, insa va supravietui, atat timp cat producatorul Blackberry-ului considera ca este un produs strategic.

Apar noi competitori

iPadul este in continuare rege, insa peisajul s-ar putea in curand.

Dupa ce Google a cumparat Motorola Mobility, un producator de hardware, va putea construi un device care sa ruleze optim toate solutiile sale software.

Toti analistii privesc acum catre versiunea Ice Cream Sandwich a sistemului de operare de la Google.

Noua versiune Android va incuraja dezvoltatorii sa se reorienteze spre aceasta platforma si sa faca aplicatii mai bune. Microsoft nu va ramane pasiv la toata aceasta actiune.

Gigantul va lansa un sistem de operare optimizat pentru tablete, Windows 8, cel mai devreme in toamna anului 2012.

Pana atunci, Amazon.com, producatorul e-reader-ului Kindle, ar putea sa-si lanseze propriul device low-cost in urmatoarele luni. Sony Corp va veni nu cu una, ci cu doua tablete, in toamna acestui an.

Oficialii companiei au declarat ca tabletele vor integra ce are Sony mai bun, in materi de hardware, continut si servicii de retea.

#dell streak, #google, #hp, #ipad, #motorola mobility, #touchpad , #stiri Google