CE cere explicatii de la Google, in urma primirii a trei plangeri

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 13:59
1179 citiri
CE cere explicatii de la Google, in urma primirii a trei plangeri

Comisia Europeana, care vegheaza la respectarea regulilor concurentei in Europa, a anuntat miercuri ca a cerut explicatii de la compania americana de internet Google, ca urmare a plangerilor depuse de trei concurenti, pe care Executivul european le examineaza in prezent, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Bruxelles-ul "a primit trei plangeri care vizeaza Google, pe care care le examineaza in prezent", informeaza Comisia Europeana intr-un scurt comunicat, dar precizeaza ca nu a deschis inca in acest stadiu o ancheta oficiala.

"Comisia coopereaza strans cu autoritatile nationale din domeniul concurentei", mai spune comunicatul, fara a oferi alte detalii.

Google anuntase anterior pe blogul sau ca va furniza informatii Comisiei, dupa plangerile depuse de cele trei grupuri, care acuza compania americana ca nu respecta regulile concurentei.

Este vorba despre site-ul britanic pentru compararea preturilor Foundem, de motorul de cautare pe teme juridice ejustice.fr si de portalul Microsoft Ciao!.

"Suntem convinsi ca activitatea noastra se desfasoara in intereseul utilizatorilor si partenerilor nostri, in conformitate cu reglementarile europene in domeniul concurentei", declara pe blog Julia Holtz, consilier juridic al Google. 

#comisia, # europeana, # google, # plangeri , #stiri Google