Ce-si doresc angajatii

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:37
2869 citiri
Ce-si doresc angajatii

Succesul unei companii este asigurat in mare parte de efortul pe care aceasta il depune pentru spori productivitatea si loialitatea fiecarui angajat. Gradul de multumire in mediul angajatilor depinde in totalitate de strategia managerului si de interesul pe care acesta il arata aspectelor subtile din procesul de management, sustin specialistii in Resurse Umane citati de publicatia Inc.com. 

Iata cateva aspecte de care angajatii au nevoie pentru a-si concentra toate energiile in favoarea companiei.

Angajatii au nevoie de scopuri

Nu te gandi ca un salariu bun si bonusuri regulate conteaza cel mai mult pentru angajatii tai.

Acestia au nevoie sa stie ca activitatea lor zilnica ascunde un scop bine gandit la baza, iar sentimentul ca munca lor conteaza ii poate motiva considerabil.

Angajatii au nevoie de obiective

Pentru a-i determina pe angajati sa atinga scopul companiei, asigura-te ca le oferi un set bine definit de obiective pe care sa le indeplineasca in mod regulat.

Obiectivele trebuie sa fie masurabile si realizabile, sustin specialistii in HR citati de Inc.com.

Angajatii au nevoie de responsabilitati

Cea mai grea sarcina a unui manager este de multe ori delegarea activitatilor, insa subordonatii cauta increderea ta, si odata cu increderea ar trebui sa le revina si cateva responsabilitati.

Angajatii cauta autonomia   

Inearca sa oferi angajatilor tai libertatea de a munci in modul in care se simt cel mai bine.

Permite fiecaruia sa isi dea seama care e cea mai buna cale de a indeplini obiectivul in loc sa ii controlezi in fiecare zi.

Angajatii au nevoie de flexibilitate

Pe langa decizia asupra modului in care muncesc, angajatii apreciaza si libertatea de decizie asupra orelor si locului din care muncesc, sustin specialistii.

Generatile tinere cauta armonia intre viata profesionala si ce personala, de aceea expertii te sfatuiesc sa stabilesti un set de reguli mai flexibile, astfel incat angajatii sa poata munci si de acasa, uneori.

E nevoie de foarte multa incredere, insa daca aceasta nu exista, problemele pot deveni mult mai mari, sunt de parere specialistii citati de Inc.com.

Angajatii au nevoie de atentie

Chiar daca angajatii beneficiaza de controlul tau, nu trebuie sa uiti ca acestia au nevoie de indrumare si de feedback, in acelasi timp.

Acorda un minut la doua saptamani in care sa afli care este evolutia lucrurilor in companie, din perspectiva lor.

Atentia oferita angajatilor reprezinta dimensiunea umana procesului de management, potrivit expertilor.

Evaluarea performantei realizata o data la un an de zile nu este suficienta pentru a spune angajatilor ce este in regula si ce nu, in departamentul fiecaruia.

Specialistii citati de Inc.com te sfatuiesc sa te folosesti de aceste evaluari anuale strict pentru a face promovarile necesare.

Pentru a urmari evolutia activitatilor, acestia asugereaza intalniri la fiecare trei luni pentru a discuta problemele operationale aparute intre timp.

Angajatii cauta oportunitati pentru inovatie

In urma cu ceva timp, Google a initiat o politica a companiei prin care incuraja angajatii sai sa aprofundeze orice idee inovativa in legatura cu compania, in 20% din orele de munca.

Specialistii in HR citati de Inc.com sunt de parere ca aceasta tehnica este extrem de constructiva, intrucat simpla cerinta fata de angajati de a produce idei nu favorizeaza inovatia.

Chiar daca nu toate companiile isi permit sa ofere atata timp pentru aprofundarea unor idei, sedintele de brainstorming iti vor ajuta angajtii sa comunice mai bine cu tot mai multi oameni si sa genereze noi si noi idei.

Angajatii cauta gandirea receptiva

Cand angajatii tai vin la tine cu diferite idei, ai grija sa ii tratezi cu sensibilitate si cat mai multa sinceritate.

O replica dura va avea un efect  negativ asupra lor si ii va determina sa se gandeasca de doua ori inainte de a veni in fata ta cu o idee, oricat de incantati ar fi de ea.

O replica potrivita in cazul in care nu poti accepta ideea cuiva, include o motivare a refuzului si eventual un exemplu concret de ce ideea nu ar functiona, alaturi de o sugestie de aprofundare.

Angajatii au nevoie de transparenta

Angajatii tineri in mod deosebit au nevoie de transparenta in mediul in care lucreaza.

Publicarea rezultatelor fiecarui obiectiv pe site-ul companiei nu este obligatorie, insa poate asigura un canal deschis de comunicare intre manager si angajatii sai.

Chiar daca subiectul nu este de importanta majora, specialistii in HR considera ca este nevoie ca dezbaterea la nivel de organizatie sa fie facuta de mai multe ori si pe subiecte mici ca valoare, pentru a pregati ambele instante sa faca fata unui subiect cu adevarat important.

Angajatii au nevoie de compensatie

Chiar daca angajatii tai au nevoie de salarii, beneficii si bonusuri pentru a-si intretine familia, este posibil ca acest aspect sa aiba alta valoare in ochii lor.

Cea mai buna modalitate de a utiliza banii ca factor motivator este plata angajatilor putin peste nivelul mediu, permitandu-le in acelasi timp sa se concentreze asupra activitatilor zilnice, sustin expertii in HR citati de Inc.com.

Asigurarile de sanatate si alte beneficii de acest tip reprezinta o cheltuiala considerabila pentru compania ta, insa pentru angajati reprezinta linistea de care au nevoie, atat ei cat si familiile lor.

Un salariu mic si comisioane foarte mari oferite in speranta ca angajatii se vor simti motivati sa faca lucruri extraordinare pentru a castiga un ban in plus nu reprezinta o solutie pentru cresterea productivitatii si loialitatii, contrar a tot ce se crede in foarte multe companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #companie, #manager, #nevoie , #stiri Google