Ce trebuie sa stii despre Google TV

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 14:46
2127 citiri
Ce trebuie sa stii despre Google TV

Serviciul de televiziune digitala lansat de Google are scopul declarat de a combina interactivitatea Internetului cu divertismentul oferit de televizor.

Google TV este bazat pe sistemul de operare Android 2.1 si foloseste browserul Google Chrome, care suporta aplicatiile Flash.

Utilizatorii isi vor putea conecta televizorul la Internet si vor putea urmari continut video direct de pe Web. Hardware-ul necesar pentru Google TV va iesi pe piata in aceasta toamna, informeaza eweek.com.

Iata cele mai importante informatii despre Google TV.

Nu sunt necesare download-uri

Cele mai multe servicii Google sunt bazate pe tehnologii "cloud", stocat pe servere proprii, fara a fi nevoie de download-uri. Software-ul necesar pentru

Google TV va fi pre-instalat pe cele mai noi televizoare si playere Blu-ray de la Sony si pe seturile Logitech.

Setul Logitech

Pentru a putea accesa Google TV pe televizoare mai vechi, este nevoie de un hardware in plus. Acesta este boxul de la Logitech, care actioneaza ca un

receiver si care ajuta la conectarea TV-ului la Internet.

Google Chrome

Multi utilizatori sunt deja familiarizati cu browserul Google. Pe langa viteza de deschidere a paginilor, Google Chrome ofera posibilitatea de a rula aplicatii si videoclipuri Flash.

Programatorii pot dezvolta aplicatii pentru Google TV

Cei de la Google au de gand sa puna informatiile la dispozitie pentru ca dezvoltatorii sa poata lucra deja la aplicatii pentru Google TV. Pachetul pentru dezvoltatorii de aplicatii va fi disponibil in 2011.

Portarea de aplicatii

Multe dintre aplicatii dezvoltate pentru smartphone-urile care au ca sistem de operare Android vor putea fi importate in Google TV.

Singura cerinta este ca aceste aplicatii sa nu aiba nevoie de software suplimentar, care nu este suportat de serviciul de televiziune al Google.

#google tv, #televiziune, #internet, #google , #stiri Google