Ce urmareste Google prin achizitia Motorola

Joi, 18 August 2011, ora 16:08
2512 citiri
Ce urmareste Google prin achizitia Motorola

Portofoliul de 17.000 de brevete detinute de Motorola nu reprezinta singurul factor de interes pentru sistemul Android de la Google. Tableta Google Chrome, Google TV Mobile sau evolutia Google Voice sunt doar cateva dintre motivele pentru care Google ar fi putut face acest pas catre zona de hardware. 

Nu contributia pe care o poate aduce in acest moment Motorola a atras atentia Google, ci a existat o justificare atent gandita si eficienta pentru investitia pe care urma sa o faca gigantul, scrie publicatia The Street.

Toata aceasta miscare semnaleaza existenta unor aspiratii mari pentru dispozitivele mobile Google, spun specialistii.

“Google a demonstrat in trecut ca este interesat sa aiba un cuvant de spus in domeniul telefoniei mobile”, au declarati analistii Morgan Stanley intr-o conferinta de presa.

“A fost intrigant pentru ei sa inoveze si sa apropie cat mai mult partea de hardware de cea de software”, au adaugat acestia.

Presupunand ca Google nu are de gand sa trateze Samsung, LG si HTC in mod egal in procesul de dezvoltare si ca gigantul urmeaza sa realizeze o generatie complet noua de gadgeturi Motorola exact asa cum vrea vicepresedintele Google Mobile, Andy Rubin, publicatia The Street a realizat cateva previziuni privind viitorul Google-Motorola.

Tastatura fizica

Pentru inceput, cel mai probabil, telefoanele Google-Motorola vor fi dotate cu tastatura fizica, judecand dupa experienta lui Rubin.

Near field communication (NFC)

Tehnologia bazata pe senzori incepe sa ia amploare, iar NFC este principala caracteristica pe care Google a insistat la telefoanele Nexus S. In mod evident si Motorola va beneficia de aceasta tehnologie.

Google Voice

Serviciul Google Voice va intra intr-o alta dimensiune, chiar daca partenerii telecom ai Google au fost nemultumiti de serviciul de tip Skype pe care gigantul il oferea.

Tableta Google Chrome

Chromebook, tableta ieftina lansata de Google nu a vut succesul la care spera compania. Insa facilitatile oferite de Motorola pentru tablete si ambitia Google de a transforma Chrome in “ucigasul” Windows ar putea foarte usor sa dea nastere unor noi modele de tablete Motorola Chrome cat de curand.

Google TV Mobile

Debutul timpuriu al Google TV de anul trecut a reprezentat prima incercare Google de a acoperi prapastia care s-a format intre partea de video online si programarea de televiziune. Pana acum, partenerii-cheie Netfix si Hulu nu au contribuit foarte mult la acest efort, insa intrarea in joc a Motorola schimba considerabil situatia.

“Motorola ar putea fi partenerul de hardware perfect pentru Google si l-ar putea ajuta sa scoata pe piata noi concepte de produs foarte repede”, spune Tero Kuitinen, analist independent.

“Imaginati-va un fel de tableta cu caracterisitici video la comanda atent dezvoltate,combinate cu un sistem  de set top box Android”, adauga analistul.

#ce urmareste google, #fuziune google, #google, #motorola , #stiri Google