Cele mai mari pericole virtuale

Joi, 05 August 2010, ora 18:11
2483 citiri
Cele mai mari pericole virtuale

Ca in fiecare an, expertii in securitate virtuala din toata lumea s-au intalnit in cadrul conferintelor Black Hat si Defcon, tinute in Las Vegas. 

Participantii de anul acesta au putut afla cateva din cele mai importante amenintari, care vin pe cale virtuala.

Cum se fura banii din bancomat, datorita eBay

Un hacker american a cumparat cateva ATM-uri folosite de pe eBay, pe care le-a dezmembrat pentru a afla mecanismul de functionare.

In scurt timp, a invatat sa conecteze un calculator la un ATM pe care sa-l programeze sa elibereze diverse sume de bani.

HTTPS nu mai inseamna siguranta

Pana acum, utilizatorii au fost invatati ca atunci cand se logheaza pe contul de banking, trebuie sa verifice daca URL-ul incepe cu "HTTPS". Acest lucru inseamna ca site-ul respectiv foloseste un protocol securizat de schimb de informatii, numit SSL.

Securitatea SSL se bazeaza pe certificate de autentificare primite de catre banci din partea unor autoritati, printre care si Google. Lipsa de siguranta sta in felul in care aceste companii emit certificate de autentificare.

Telefoanele mobile pot fi ascultate cu un calculator

Nu este pentru prima oara cand se anunta decriptarea datelor GSM. Unul dintre instrumentele folosite de hackeri, care este atat de ieftin incat poate fi construit de catre oricine, joaca rolul de turn GSM care primeste date de la toate telefoanele din raza de actiune.

Din experienta specialistilor prezenti la conferinte, cel mai usor de pacalit sunt iPhone-urile.

Aplicatii "capcana"

Unele dintre aplicatiile construite pentru smartphone-uri colecteaza informatii personale, pe care ulterior le trimit hackerilor. Cele mai vulnerabile sunt aplicatiile pentru Android.

#conferinte, #google, #infractori, #iphone, #pericole, #securitate, #virtuale , #stiri Google