China promite sa ii pedepseasca pe cei care au atacat Google

Luni, 08 Martie 2010, ora 23:55
1632 citiri
China promite sa ii pedepseasca pe cei care au atacat Google

China a promis ca ii va pedepsi pe hackerii care au atacat Google daca exista vreo dovada care sa ii incrimineze, dar compania americana nu a depus nicio plangere pana acum.

Google a provocat un scandal care a ajuns pana in cercurile politice, in luna ianuarie, cand a anuntat ca se va retrage din China din cauza atacurilor informatice si a cenzurii, dar oficialii de la Beijing spun ca nu au primit un raport cu privire la incident, informeaza  Reuters.

"Daca Google are dovezi ca atacul a venit din China, guvernul chinez ii asteapta sa ofere informatiile si ii va pedepsi sever pe atacatori potrivit legii", a declarat Miao Wei, viceministru al Industriilor si al Tehnologiei Informatiei.

"Noi nu sprijinim atacurile hackerilor pentru ca si China este victima lor", a adaugat Miao, spunand ca Google nu a anuntat ministerul nici ca vrea sa isi retraga operatiunile din China.

El a precizat ca Google trebuie sa respecte anumite proceduri daca vrea sa se retraga din China, dar daca decide sa ramana si sa respecte legile tarii, atunci este binevenita.

#china, #atac, #china, #hackeri , #stiri Google