China respinge acuzatiile Google

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 10:09
1126 citiri
China respinge acuzatiile Google

Autoritatile chineze au respins, in noaptea de duminica spre luni, acuzatiile conform carora Beijingul ar fi fost implicat in atacurile informatice asupra serviciilor companiei americane Google.

"Acuzatiile conform carora Guvernul chinez ar fi participat, direct sau indirect, la atacurile informatice sunt lipsite de fundament si au ca scop denigrarea Chinei", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Industriei si Tehnologiei informatice, citat de agentia China Noua, informeaza Mediafax.

Google a amenintat la 12 ianuarie ca isi va inceta operatiunile in China, dupa atacuri informatice masive "venind din partea Chinei" si vizand militanti ai drepturilor omului din aceasta tara, dar si din Europa si Statele Unite.

Compania californiana Google, care acceptase cenzurarea motorului sau de cautare pentru a intra pe aceasta piata de 350 de milioane de utilizatori de Internet, afirma ca portalul sau chinez google.cn va furniza pe viitor rezultate nefiltrate.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a afirmat joi ca Statele Unite vegheaza la respectarea libertatii de exprimare pe Internet si a cerut companiilor sa refuze cenzura, determinand autoritatile de la Beijing sa avertizeze ca discursul sau risca sa puna in pericol relatiile bilaterale.

Un purtator de cuvant al Casei Albe a afirmat vineri ca presedintele Barack Obama este preocupat de controversa dintre Beijing si compania Google.

"Presedintele ramane preocupat de deficienta de securitate informatica pe care Google o atribuie Chinei", a precizat acesta.

#atacuri, #china, #google, #informatice , #stiri Google