Cinci sfaturi pentru revigorarea business-ului

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 17:27
1924 citiri
Cinci sfaturi pentru revigorarea business-ului

Atunci cand simti ca afacerea pe care ai pus-o pe picioare incepe sa se clatine trebuie sa gasesti rapid o metoda de restabilire a echilibrului. Iata primele masuri pe care trebuie sa le iei, pentru a asigura revigorarea business-ului, potrivit Inc.com.

Cheltuie cat mai putin



Pana ce un anumit model de afaceri isi dovedeste eficienta, compania trebuie sa incerce sa-si tina cheltuielile sub control.

De exemplu, antreprenorii ar trebui sa se abtina sa faca angajari sau sa faca investitii inutile.

De asemenea, urmareste situatia fluxului de numerar deoarece astfel vei sti care sunt sursele de venit pe care le detii.

Trebuie sa fii foarte atent, deoarece daca inregistrezi pierderi ale fluxului de capital, este o dovada clara ca vei avea nevoie de fonduri suplimentare pentru a-ti acoperi cheltuielile.

Vorbeste cu clientii


Pentru a avea succes pe piata ca si companie, trebuie sa tii cont de sugestiile clientilor.

Feedback-ul primit de la clienti si mai ales conversatiile face-to-face cu acestia sunt esentiale pentru a sti cand trebuie sa implementezi o noua strategie.

In loc sa se bazeze pe presupuneri, antreprenorii ar trebui sa intrebe clientii ce anume le place si ce nu.

Daca tii cont de sugestiile clientilor, cu siguranta vei reusi sa imbunatatesti produsele si serviciile companiei.

Studiaza cifrele


Urmareste si analizeaza datele companiei, cum ar fi achizitiile repetate si ratele de conversie, astfel vei sti cand este momentul sa adopti o noua strategie.

Software-ul de web analytics, precum Google Analytics, poate dezvalui modul in care clientii navigheaza pe site-ul unei companii.

Efectueaza anumite teste


Daca este posibil, antreprenorii ar trebui sa testeze o noua strategie de afaceri pastrand in acelasi timp actualul model de business, in cazul in care noul model se dovedeste a fi un esec.

Fii flexibil


Pentru a dezvolta si implementa cu succes o strategie, antreprenorii trebuie sa renunte la convingerile personale referitoare la o companie sau produsele sale.

Exista un mit care spune ca incapatanarea si determinarea sunt printe cele mai bune trasaturi ale unui antreprenor. Adevarul este ca acestea sunt bune uneori, insa cateodata iti pot sta in cale.

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
#antreprenori, #feedback clienti, #strategie de afaceri , #stiri Google