Comertul online se muta la Cluj-Napoca

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 16:42
1876 citiri
Comertul online se muta la Cluj-Napoca

Proprietarii de afaceri online si cei care doresc sa se lanseze in aceasta industrie au ocazia sa afle secretul succesului de la cei mai importanti specialisti in domeniu, in cadrul TECOMM Transylvania Ecomm Conference&Expo.

Intre 13 si 14 octombrie, la Cluj-Napoca, se va desfasura la TECOMM Transylvania Ecomm Conference&Expo, cel mai important eveniment de comert online din Transilvania.

Cei mai importanti oameni din industrie vor vorbi despre evolutia pietei romanesti de ecommerce, tendintele internationale si, mai ales, despre cum poti pune pe picioare o afacere de succes in acest domeniu.
Printre speakeri vor fi Pavol Magic, Head of Communication in cadrul ETARGET, si  Mihai Manoliu, Sales Manager ePayment.

Cei prezenti vor putea discuta si cu: Marius Ghenea (Fit Distribution), Bogdana Butnar (Google Romania), Dorin Boerescu (2Parale), Alexandru Israil (MarketMinds), Cristian Manafu (The Connector), Cristian Herghelegiu (ePayment), Liviu Taloi (WebAudit), Cristi Ignat (2Parale), Gabriel Curcudel (AdvertPoint), Bogdan Manolea (legi-internet.ro), Lorand Mynio ((INC3), Laurentiu Marian (MindMagnet), si Mihai Brehar (Avanticart).

Evenimentul este sustinut de ePayment (cel mai important furnizor de servicii de plati online), ETARGET (unul dintre jucatorii principali din piata de publicitate online), IMPRESS (printre cele mai mari tipografii din Cluj Napoca) si JCI (organizatie internationala ce sprijina spiritul antreprenorial).

Cei care isi vor inregistra participarea la eveniment pana la 30 septembrie, vor beneficia de o oferta promotionala: 63 de euro (+ TVA de 9%).

In Romania exista peste 4.200 de magazine online din care aproximativ 40% sunt magazine active.

Astfel, in 2009, comertul online din Romania crescuse cu peste 75% fata de 2008, numarul tranzactiilor desfasurate ajungand la 1.200.000, in valoare de 93 de milioane de euro.

In 2010, s-a inregistrat o crestere cu 38% a numarului de plati online fata de anul precedent.

Pentru 2011 se anunta o crestere de 25% a acestui segment de piata si de 40% a volumului de plati online.

La nivel european, in anul 2010, cel mai bine clasate tari in ceea ce priveste procentul populatiei care face cumparaturi pe internet sunt Norvegia (71%), Danemarca, Marea Britanie si Olanda, state in care 68% din locuitori cumpara online.

#ecommerce, #comert online, #cumparaturi online, #magazin online, #tecomm cluj , #stiri Google