Comisia Europeana pune presiune pe Google

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 16:21
1350 citiri
Comisia Europeana pune presiune pe Google

Comisia Europeana vrea sa includa platforma Android in cadrul unui set de intelegeri cu Google, care se afla intr-o investigatie privind practicile de care dispune in urma pozitiei sale dominante in piata.

Comisia Europeana a dat companiei Google termen pana in data de 2 iulie sa rezolve mai multe probleme antitrust, pentru a se evita un proces. Directorul Google, Eric Schmidt s-a intalnit de mai multe ori cu Joaquin Almunia, comisarul Comisiei Europene pe probleme de competitie, potrivit TechWeek Europe.

Comisarii Comisiei au spus ca Google isi favorizeaza produsele in rezultatele cautarilor online, ca ia continut de la rivalii sai, precum review-uri de restaurante si ca abuzeaza de pozitia sa dominanta in publicitatea online.

Google a negat toate acuzatiile si a cautat sa ajunga la o intelegere, in urma careia ar schimba cateva din practicile sale, dar fara sa admita ca a incalcat legea.

Google spera ca va crea un precedent in ceea ce priveste o intelegere cu o autoritate antitrust, mai ales in conditiile in care compania se afla in investigatie si in Statele Unite sau Asia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investigatie antitrust Google, #Comisia Europeana investigatie Google, #pozitie dominanta Google investigatie , #stiri Google