Companiile chineze vor fi supuse unor cercetari mai atente in SUA

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 10:26
1071 citiri
Companiile chineze vor fi supuse unor cercetari mai atente in SUA

Companiile chineze vor fi supuse unor cercetari mai atente in Statele Unite, dupa anuntul Google ca sistemul sau si cele ale altor 20 de companii au fost atacate de hackeri din China, potrivit cotidianului britanic Financial Times (FT).

Huawei, cea mai mare companie chineza de telecomunicatii, s-a confruntat si pana acum cu blocaje in privinta investitiilor in SUA, a obtinerii de contracte guvernamentale sau a vanzarii de echipamente considerate vulnerabile la brese de securitate, precizeaza Mediafax.

"Va creste intensitatea analizelor tranzactiilor in care sunt implicati investitori chinezi in domenii legate de infrastructura nationala, inclusiv tehnologie", a declarat Jamie Gorelick, fost procuror general in timpul administratiei prezidentiale Clinton.

China a incercat in ultimele zile sa reduca amploarea conflictului cu Google si SUA, sustinand intr-un comunicat ca o retragere a gigantului IT de pe piata chineza nu va afecta relatiile comerciale ale celor doua state.

Situatia cu care se confrunta Google ar putea cauza probleme si pentru companiile chineze care opereaza deja in SUA.

Companiile chineze au fost tratate cu precautie si in alte state, spre exemplu India, iar publicitatea negativa rezultata din afacerea Google ar putea amplifica dificultatile acestora, considera specialistii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#atac, #chineze, #companii, #google, #tehnologie , #stiri Google