Companiile de telecomunicatii vor bani de la Google

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 00:11
2176 citiri
Companiile de telecomunicatii vor bani de la Google

Mai multe companii europene de telecomunicatii, printre care France Telecom (ce detine Orange), Telefonica si Deutsche Telekom, spun ca Google ar trebui sa plateasca o taxa pentru permiterea difuzarii YouTube, o companie care apartine companiei de Internet.

Potrivit companiilor de telecomunicatii, site-uri precum YouTube ocupa o buna parte din latimea de banda a retelelor si cauzeaza o explozie de trafic, relateaza Financial Times.

In timp ce firmele de telecomunicatii cheltuie miliarde de euro pentru a-si imbunatati permanent retelele, ca sa faca fata noului trafic, Google plateste putin sau chiar nimic pentru difuzarea continutului, desi castiga miliarde de pe urma acestor site-uri.

Prin urmare, Google ar trebui sa compenseze intr-un fel grupurile de telecom, sustine Cesar Alierta, presedinte al Telefonica. "Tipii de la Google se folosesc de retele si nu platesc nimic", a spus acesta.

Pentru a creste presiunea asupra Google, grupurile de telecom vor sa se alieze cu trusturile de media, care, la randul lor, sunt suparate pe compania americana din cauza faptului ca distribuie gratuit continutul produs de ele.

Stephane Richard, directorul executiv al France Telecom, a declarat ca furnizorii de continut si operatorii de retele sunt "victime" si nu pot accepta aceasta situatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, #telecomunicatii, #google, #taxa, #youtube , #stiri Google