Cum functioneaza Google Wallet?

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 12:06
2297 citiri
Cum functioneaza Google Wallet?

Google Wallet functioneaza exact ca un card de credit pe care il folosesti la casa, dupa ce ai umplut cosul de cumparaturi. Intinzi telefonul, tastezi codul PIN, semnezi bonul si pleci cu plasa de cumparaturi. Sistemul functioneaza si pentru servicii, insa pentru toate astea ai nevoie de un anumit tip de card, un Nexus S 4G si, deocamdata, sa traiesti in San Francisco sau New York.

Tot acest scenariu este acum posibil datorita tehnologiei numita Near Field Communication (NFC) si datorita Google Wallet, scrie publicatia tecca.

Ieri, sistemul de plati Google Wallet a devenit disponibil pentru utilizatorii de Visa, Discover si American Express, ceea ce inseamna ca, in Romania, va mai dura putin pana vom putea face cumparaturi cu telefonul. Perioada de asteptare ar putea fi si mai lunga, daca luam in considerare faptul ca si magazinele ar trebui sa se adapteze la noua tehnologie.

Cum arata o tranzactie cu Google Wallet?

Sistemul Google Wallet transmite informatia terminalului de verificare in momentul in care vrei sa cumperi bunuri sau servicii. Cand folosesti telefonul pentru inregistrare, acesta trimite date prin wireless catre magazin, iar daca telefonul este deblocat prin tastarea codului PIN, poti achita produsele pe care vrei sa le achizitionezi.

In afara de asta, tranzactia seamana perfect cu oricare alta plata elctronica. Nu mai ai nevoie de bani lichizi, tot ce trebuie sa faci este sa semnezi bonul pentru unii retaileri, asa cum se intampla si acum la plata cu cardul.

Odata facuta tranzactia, vei vedea ca banii sunt consumati din contul personal. Sistemul Google Wallet nu te impiedica sa profiti de ofertele magazinelor sa sau sa sincronizezi cardul cu un card de fidelitate al magazinului.

In acest moment sistemul functioneaza doar cu un card Citi MasterCard sau cu banii introdusi pe Google Prepaid Card.

Cand poate fi folosit Google Wallet?


Aplicatia de la Google poate fi folosita doar pe Sprint Nexus S4G deocamdata, insa compania are in plan extinderea functionalitatii si la alte telefoane, odata cu trecerea timpului. Aplicatia se afla in testari inca, tocmai de aceea consideram ca doar posesorii de Nexus S 4G sunt privilegiati in acest moment.

Chiar daca doar MasterCard functioneaza acum cu acest sistem, si Visa Discover si American Express vor fi in curand utilizabile, ceea ce inseamna ca aria de utilizatori incepe sa se largeasca vizibil.

Desigur, pentru a putea utiliza Google Wallet ai nevoie si de un magazin care accepta acest sistem de plata. Locuitorii din New York si San Francisco, unde a fost testat Google Wallet, sunt cei mai norocosi acum pentru au cele mai mari sanse sa gaseasca chioscuri sau magazine cu MasterCard PayPass, unde ar putea utiliza sistemul din dotare.

Ce rezerva viitorul pentru Google Wallet

Odata cu disponibilitatea sistemului pe Visa, Discover si American Express, numarul oamenilor care vor putea utiliza Google Wallet va creste considerabil.

In acelasi timp cu expansiunea tipurilor de carduri compatibile, expertii se asteapta ca sistemul Google Wallet sa fie disponibil pe o gama larga de platforme si telefoane, in scurt timp.

Chiar daca Google si-a facut testarile initiale pe Sprint Newxus S 4G, acesta nu va ramane pentru totdeauna singurul dispozitiv compatibil. Telefoanele iPhone nu dispun inca de tehnologia NFC, dar sunt mari sanse ca urmatoarele modele de iPhone sa vina si cu aceasta caracteristica.

Un alt aspect ar putea fi flexibilitatea marilor retaileri care ar trebui, in curand, sa asigure PayPass ca orice alt POS pe care il folosesc acum.

#card, #cum functioneaza google wallet, #google, #google wallet , #stiri Google