Cum ne invata Internetul sa socializam

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 00:09
3599 citiri
Cum ne invata Internetul sa socializam

Felul in care relationam cu oamenii s-a schimbat continuu sub influenta Internetului, care va continua sa imbunatateasca relatiile sociale si in urmatorul deceniu.

Un centru de cercetare american a demarat un studiu pe tema "viitorul relatiilor sociale", pentru care au fost intervievati 895 de manageri din domeniul online, din intreaga lume.

Printre acestia, se numara fondatorul Craiglist, manageri de la Google, Microsoft, Cisco, Yahoo, Intel, IBM si Nokia.

85% dintre intervievati sunt de parere ca viata lor s-a imbunatatit, multumita Internetului si ca acest lucru va continua sa se intample si in urmatorii zece ani.

Desi multi au citat experiente pozitive, care includ intalnirea unor prieteni pe Web sau mentinerea unor relatii la distanta, unii participanti la studiu au adus in discutie si efectele negative ale socializarii online.

"Internetul si-a pus deja amprenta asupra relatiilor din viata reala. Retelele de socializare online vor fi in continuare o parte importanta din viata noastra", este de parere Craig Newmark, fondatorul site-ului Craiglist.

In opinia economistului-sef de la Google, oamenii care se muta dintr-o tara in alta nu mai sunt nevoiti sa isi lase familia si prietenii in urma, asa cum se intampla cu imigrantii din urma cu 50 de ani. "Internetul construieste comunitati cu adevarat globale", a mai spus reprezentantul Google.

Specialistii cred ca societatea online are o sansa reala sa duca relatiile interpersonale la un nou nivel, cu conditia ca utilizatorii sa-si depaseasca tendinta de a se ascunde in spatele anonimatului.

"Tehnologia este la fel de buna sau de rea pe cat este natura umana. Internetul poate fi o forta pozitiva pentru consolidarea conexiunilor sociale, dar se poate dovedi si o forta negativa pentru libertatile civile, putand sa duca la o polarizare a opiniilor", a afirmat seful comunicatiilor digitale din cadrul Universitatii Harvard. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#de, #google, #internet, #retele, #socializare , #stiri Google