Cum sa cauti inteligent pe Google

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 16:36
2581 citiri
Cum sa cauti inteligent pe Google

Motorul de cautare Google a devenit cel mai folosit instrument de documentare, in toata lumea. Nu foarte multa lume stie de functiile "ascunse" ale Google, care genereaza rezultate mai relevante si mai rapid.

Iata cateva sfaturi pentru a folosi la maximum cautarea Google.

Listare pe ora si data


Majoritatea utilizatorilor cauta date adaugate cel mai recent pe Web. Daca vei cauta informatii despre cursul valutar, spre exemplu, Google iti va da, in mod normal, sute de mii de rezultate.

Pe bara din stanga paginii de rezultate Google, vei gasi optiunea "Mai multe instrumente" care va activa un meniu cu optiunile de datare: oricand, ultimele 24 de ore, saptamana trecuta. Pentru stiri de astazi, selecteaza "ultimele 24 de ore".

La fel poti cauta pe Google si cele mai recente mesaje postate pe Twitter, pe o anumita tema.

Calculatoare si convertoare


Una din caracteristicile ascunse ale motorului de cautare este calculatorul integrat. In bara de cautare, poti scrie expresii matematice si conversii ale unitatilor de masura.

Calculatorul Google rezolva probleme de aritmetica simpla dar si de trigonometrie. Folosind capacitatea de conversie, poti transforma mile in kilometri sau euro in dolari.

Daca vrei sa afli vremea, poti tasta in bara de cautare "vreme oras", iar Google iti va afisa prognoza pe urmatoarele zile.

Foloseste expresia de cautare "define:cuvant" in bara de cautare pentru a afla rapid definitia unui termen pe care nu il cunosti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motor de cautare, #google, #functii, #rezultate , #stiri Google