Cum sa nu te vinzi singur, odata cu smartphone-ul

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 22:57
1984 citiri
Cum sa nu te vinzi singur, odata cu smartphone-ul

Multi dintre userii de smartphone care decid sa renunte la telefon nu acorda mare atentie faptului ca ar putea sa-si dea, la pachet, si informatiile personale.

Noul proprietar ar putea accesa toate e-mail-urile, SMS-urile si alte informatii de ordin personal, in scopuri nu foarte oneste.

Pentru a te asigura ca smartphone-ul tau este "curat", trebuie sa iei cateva masuri minime de siguranta. Iata ce propun cei de la Lifehacker.com.

Golirea iPhone-ului

Este un proces foarte simplu si eficient. Trebuie sa intri in meniul de setari, la sectiunea "General" si sa dai scroll pana la sfarsitul meniului.

Acolo vei gasi butonul de "Reset". Dupa ce l-ai apasat, selecteaza "Erase All Content and Settings".

Astfel, vei sterge toate fisierele media, setari si alte informatii in afara de cele cu care a venit smartphone-ul din fabrica.

O alta optiune ar fi folosirea programului iTunes care are un buton de "Restore", pentru a-l readuce la setarile din fabrica.

De altfel, aceasta este singura optiune, in caz ca iPhone-ul este "spart".

Stergerea Android-ului

Si in cazul telefoanelor cu sistemul de operare de la Google, golirea este simpla, insa necesita apasarea mai multor butoane.

Spre deosebire de iPhone, smartphone-urile cu Android au mai multe posibilitati de stocare a informatiilor.

Pe memoria interna stau de obicei aplicatiile. Pe cardul SD, se stocheaza muzica, pozele si cateva din setarile aplicatiilor.

Unele telefoane, asa cum este cazul Droid Incredible, au pana si al doilea SD.

Daca vrei sa vinzi telefonul cu tot cu cardul de memorie, cel mai bine este sa-l inlocuiesti cu unul nou si sa-l pastrezi pe cel vechi, devreme ce formatarea lui nu asigura stergerea completa de informatii fara sa suprascrii cu alte date.

Pentru a sterge memoria, trebuie sa intri la Settings - SD & Phone Storage. Prima oara, tebuie sa demontezi cardul SD. Dupa aceea, ti se permite sa-l formatezi.

Din nou, pentru a fi sigur ca ai sters toate informatiile corect, trebuie sa pui alte informatii, de preferinta un fisier video mare. Dupa aceea, reformateaza-l.

In final, intoarce-te la Settings si selecteaza "Factory Data Reset", pentru a restabili optiunile din fabrica.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#android, #iphone, #smartphone, #stergere date personale, #vanzare iphone , #stiri Google