De ce a plecat Google din China?

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 15:26
2020 citiri
De ce a plecat Google din China?

Statele Unite sunt convinse ca autoritatile chineze sunt la originea piratarii informatice a Google si a statelor occidentale, potrivit documentelor secrete dezvaluite duminica de New York Times, informeaza Mediafax.

Printre telegramele diplomatice secrete dezvaluite de site-ul WikiLeaks, un document provenind de la ambasada Statelor Unite la Beijing citeaza o "sursa chineza" potrivit careia regimul comunist a jucat un rol in piratarea gigantului american de Internet, anunta cotidianul american.

"Piratarea Google se inscrie in cadrul unei campanii informatice organizate de functionari, experti privati in probleme de securitate si hackeri recrutati de Guvernul chinez", potrivit telegramei citate de New York Times.

Serviciile chineze ar fi patruns si in retelele informatice ale Statelor Unite si aliatilor lor, precum si in cele ale lui Dalai Lama, adauga cotidianul.

In martie, Google a anuntat ca nu se va supune ordinului Guvernului chinez de a cenzura motorul sau cautare, explicand ca a fost victima unor atacuri informatice coordonate.

Conturile de "gmail" ale disidentilor chinezi au fost sparte in cadrul acestor atacuri, a dezvaluit Google.

Ofensive ale hackerilor originari din China au fost evocate in trecut de Statele Unite, dar Washingtonul s-a ferit pana in prezent sa denunte public regimul de la Beijing.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#google, #china, #motor cautare, #hackeri , #stiri Google