Facebook are de ce sa se teama! Google+, noul site de socializare

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 13:06
2565 citiri
Facebook are de ce sa se teama! Google+, noul site de socializare

Google a pregatit in secret arma "mortala" care va pune la pamant Facebook. Este vorba de noul proiect de socializare Google+.

Google+ va intra in lupta pentru cucerirea teritoriului retelelor sociale miercuri si va declara in mod oficial razboi Facebook.

Reprezentantii Google spun ca noul proiect este mai mult decat o retea sociala, este o extensie a Google.

"Credem ca sharing-ul online este defect. Si chiar ciudat. A te conecta cu ceilalti reprezinta o nevoie umana de baza, insa uneltele online de care dispune web-ul sunt rigide. Ne forteaza sa aruncam totul intr-o galeata sau sa fim in totalitate expusi grupului",  este de parere Vic Gundotra, presedinte pe segmentul social in cadrul Google, potrivit TechCrunch.

In opinia acestuia, viata reala este nuantata si bogata in comparatie cu retelele sociale, de aceea Google incearca sa adapteze frumusetea vietii la software-ul online.

Principala caracteristica a retelei sociale Google poarta numele de "cercuri".

In aceste "cercuri" te poti conecta cu prietenii si poti impartasi experiente si informatii.

Circles este de fapt o aplicatie de mnagement al grupurilor. Prin drag&drop, userii au posibilitatea sa isi selecteze prietenii dintr-o lista de contacte recomandate, de exemplu din contul de Gmail.

Un avantaj al acestei aplicatii este posibilitatea de a directiona mesajele catre anumite grupuri.

Gundotra spune ca multe retele sociale au incercat si au esuat in a-i determina pe utilizatori sa creeze grupuri.

Asemenea News Feed-ului de la Facebook, Google+ iti ofera posibilitatea de a te informa cu privire la interesele prietenilor, insa in "cercuri" totul este impartit. Ca si in cazul Gmail, intrarea in reteaua de socializare se va face pentru inceput pe baza de invitatie.

O alta caracteristica importanta a Google+ este denumita "Sparks". Desi pare a fi o caseta de cautare, nu are nimic de-a face cu motorul de cautare.

Sparks este o aplicatie care te va chestiona cu privire la domenii de interes si pasiunile pe care le ai. Dupa ce raspunzi, Google+ iti va oferi o lista cu continut online care sa raspunda acestor interese din care poti selecta si impartasi topicuri catre cercurile cu care conversezi pe respectivele teme.

O alta caracteristica a Google+ se numeste "huddle" si reprezita o aplicatie de mesagerie de grup care functioneaza si pe Android si iPhone si care iti permite sa comunici cu prietenii din cercul tau.

Astfel, continutul de pe smartphone va fi mai usor de share-uit catre cercurile din Google+.

Te-ai saturat insa de vechiul messanger si iti doresti sa fii mai aproape de prietenii tai?

Google+ iti ofera "hangouts", o aplicatie care iti permite sa intri in videochat cu prietenii din grupul tau.

Pana la zece persoane se pot alatura cercului de conversatii video.

Cheia proiectului este incercarea de a unifica tot, iar acest lucru se face prin asa numita bara de instrumente, care dispune de un drop-down pentru a-ti aduce la cunostinta toate activitatile relevante de pe Google+.

Google face o miscare destul de riscanta prin atacul Facebook, insa cea mai mare provocare pentru gigantul motor de cautare va fi convingerea utilizatorilor de a migra de la retele sociale precum Facebook si Twitter la un nou proiect.

Google va lansa reteaua de socializare miercuri, insa va fi un proces indelungat.

Poti trimite adresa ta de mail AICI pentru a fi introdus in sistem si notificat la fiecare imbunatatire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cercuri google, #facebook, #grupuri, #retele sociale, #site socializare google , #stiri Google