Fondatorii Google, intervievati de autoritatile americane antitrust

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 19:03
1363 citiri
Fondatorii Google, intervievati de autoritatile americane antitrust

Fondatorii Google Larry Page si Sergey Brin vor fi intervievati de autoritatile americane antitrust si au angajat o firma de avocatura care i-a reprezentat pe presedintele Bill Clinton, pe fostul presedinte al Rezervei Federale Alan Greenspan si pe senatorul Edward Kennedy.

Sefii Google au angajat firma de avocatura Williams & Connolly din Washington, au spus doua surse apropiate situatiei, care nu stiu cand vor avea loc audierile, relateaza Bloomberg.

Planurile de audiere a lui Larry Page si Sergey Brin survin in conditiile in care Comisia Federala pentru Comert (FTC) accelereaza investigarea operatorului celui mai popular motor de cautare din lume.

Jon Leibowitz, presedintele Comisiei, a declarat in aceasta saptamana ca se asteapta ca investigatia sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an, agentia urmand sa decida daca va da sau nu in judecata Google.

FTC analizeaza daca Google ordoneaza incorect rezultatele cautarilor astfel incat sa favorizeze afacerile proprii si majoreaza tarifele de publicitate ale firmelor concurente, au spus surse apropiate situatiei.

O purtatoare de cuvant a Google, Jill Hazelbaker, si Peter Kaplan, reprezentant al FTC, au refuzat sa comenteze.

O sursa apropiata situatiei a declarat la sfarsitul lunii mai ca presedintele Google, Eric Schmidt, ar fi urmat sa fie audiat in aceasta saptamana.

#Google autoritati antitrust, #Google firma avocatura, #audiere fondatori Google antitrust , #stiri Google