Fostul sef de la Ford se alatura board-ului Google

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 14:50
1380 citiri
Fostul sef de la Ford se alatura board-ului Google

Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume, intareste proiectul masinii autonome, prin aducerea in bord a fostului sef Ford, Alan Mullaly.

Mulally, 68 de ani, a fost numit la 9 iulie in noul post, a informat Google, citat de Bloomberg.

Fostul director Ford va primi un pachet initial de actiuni Google in valoare de 1 milion de dolari, titluri in valoare de 350.000 de dolari anual, precum si decontarea unor cheltuieli in valoare de 75.000 de dolari pe an, potrivit Mediafax.

Numirea in board a lui Mullaly vine la mai putin de doua luni dupa ce gigantul IT a prezentat prototipul unei masini autonome, despre care General Motors a afirmat ca ar putea deveni "o amenintare serioasa" pentru industria auto.

Mulally a demisionat din functia de director al Ford la 1 iulie, cu sase luni mai devreme decat se anticipa, pentru a-i face loc succesorului sau, Mark Fields. Fostul director al Ford a fost luat in calcul si pentru postul de sef al Microsoft, functie ocupata in cele din urma de Satya Nadellal.

"Este o miscare inspirata. Mullaly are mult de oferit Google. Este un inginer al inginerilor, cu o intuitie considerabila in privinta inovatiei produselor de consum. Acesta este un semnal prin care Google ne transmite ca nu exista limite la ceea ce vrea sa faca", a declarat Jeffrey Sonnenfeld, decan asociat la Scoala de Management a Universitatii Yale.

Mullaly s-a alaturat Ford in 2006 de la producatorul de avioane Boeing si este creditat cu succesul revenirii producatorului auto american, prin utilizarea la scara globala a modelelor de autovehicule ale companiei, reducerea costurilor si dezvoltarea de masini cu un consum mai redus.

Google a anuntat la 27 mai ca intentioneaza sa produca cel putin 100 de masini autonome, pentru teste. Masinile, cu doua locuri, vor avea o viteza maxima de 25 de mile (40 de kilometri) pe ora si vor fi lipsite de volan, frane si pedala de acceleratie. Pana in prezent, Google a testat tehnologia masinilor autonome folosind autovehicule produse de companii auto, printre care Toyota.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Alan Mulally, #board Google, #motor cautare Google, #director Ford , #stiri Google