Google a donat doua milioane de dolari pentru Wikipedia

Joi, 18 Februarie 2010, ora 16:56
1195 citiri
Google a donat doua milioane de dolari pentru Wikipedia

Fundatia Wikimedia, care asigura functionarea enciclopediei colaborative online Wikipedia, a primit o donatie de doua milioane de dolari din partea Google, suma care ii va permite sa finanteze operatiunile curente si sa investeasca in infrastructuri tehnice.

Suma donata de Google reprezinta un sfert din totalul de opt milioane de dolari primiti de Wikimedia in perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, in cadrul celei mai recente campanii de strangere de fonduri, transmite Mediafax.

Campania este cea mai de succes de pana acum si are ca obiectiv sa acopere un buget de circa 9,4 milioane de dolari necesar pentru functionarea Wikipedia in perioada 2009-2010.

"Wikipedia este unul dintre marile succese ale internetului", a declarat Serghei Brin, unul dintre cofondatorii Google.

"Acest vast depozit de informatii generate de comunitatile de internauti reprezinta o resursa de o valoare inestimabila pentru toti", a adaugat el.

Donatia plaseaza Google in topul principalilor donatori ai Wikimedia, alaturi de donatiile facute de fundatia filantropica Alfred P. Sloan (trei milioane de dolari in 2008) si de fondatorul site-ului de licitatii online eBay, Pierre Omidyar (2 milioane de euro in 2009).

Wikimedia a explicat ca majorarea clara a bugetului sau pe parcursul acestui an fiscal (+77%) are ca obiectiv sa finanteze angajarea a noua persoane in cadrul echipei si achizitionarea de echipamente tehnice care sa ofere site-ului "capacitatea sa primeasca un public tot mai mare si sa includa noi functionalitati".

#google, #wikipedia, #finantare, #donatii , #stiri Google