Google a inchis bloguri de muzica pentru incalcarea drepturilor de autor

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 09:19
1809 citiri
Google a inchis bloguri de muzica pentru incalcarea drepturilor de autor

Google a inchis cel putin sase bloguri de muzica foarte populare, gazduite de platforma Blogspot, motivul invocat fiind ca aceste site-uri publicau continuturi care incalcau drepturile de autor.

Blogurile care foloseau ca platforma de gazduire serviciile Blogger si Blospot au primit notificari din partea Google abia dupa ce continuturile incluse in paginile lor si intregile arhive au fost sterse de pe internet, informeaza Media Guardian, precizeaza Mediafax.

Cele sase bloguri de muzica sterse de Google - Pop Tarts, Masala, I Rock Cleveland, To Die By Your Side, It's a Rap si Living Ears - erau extrem de populare si gazduiau fisiere muzicale de tip MP3, publicand si numeroase recenzii de albume.

"Am dori sa va informam ca am primit o noua plangere la adresa blogului dumneavoastra. Dupa ce am analizat situatia cu atentie, am observat ca blogul dumneavoastra a incalcat de mai multe ori conditiile de utilizare ale serviciului nostru si am fost obligati sa stergem acest blog. Va multumim pentru intelegere", se arata in notificarea trimisa de Google catre cei sase bloggeri ale caror site-uri au fost sterse.

Desi blogurile de acest tip au operat o vreme la limita legalitatii, publicand aproape exclusiv continuturi fara permisiunea detinatorilor drepturilor de autor, in prezent multe case de discuri colaboreaza cu bloggeri, in cadrul strategiilor lor de marketing.

Dupa succesul unor nume precum Lily Allen, care au devenit mai intai cunoscute bloggerilor de specialitate, numeroase companii specializate in relatii publice au inceput sa curteze DJ-ii si posesorii de bloguri pentru a ajuta astfel la promovarea unor produse muzicale.

Pe de alta parte, bloggerii au contest decizia companiei americane, folosind serviciul Google Support.

Bill Lipold, posesorul blogului I Rock Cleveland a dat exemple de patru cazuri, de anul trecut, cand a fost acuzat de piraterie pentru melodii pe care le publicase legal.

"Va asigur ca toate continuturile pe care le-am postat, sa zicem in ultimii doi ani, mi-au parvenit prin intermediul unor campanii promotionale, direct de la casele de discuri sau direct de la artisti", se arata in mesajul trimis de Lipold catre Google.

"Cand noi primim mai multe plangeri despre acelasi blog si nu avem specificatii despre maniera legala sau ilegala in care au fost folosite continuturile, trebuie sa stergem blogul", se arata in raspunsul formulat de Rick Klau, Product Manager Google.

Aparent, problema vine dintr-o neintelegere privind serviciul de sesizari a continuturilor neadecvate. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii anul trecut, Google semnala aceasta problema si promitea o imbunatatire a serviciului care rezulta in stergerea temporara a fisierelor vizate, nu a intregului blog.

De asemnea, Google promitea atunci bloggerilor ca vor primi dreptul de a se justifica sau de a face clarificari.

Totusi, la aproape sase luni de la emiterea comunicatului de presa, problema fisierelor de pe bloguri care incalca drepturile de autor persista. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, # muzica, # drepturi autor, # bloguri , #stiri Google