Google a infiintat o companie de cercetare in sanatate, axata pe imbatranire si probleme conexe

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 10:35
1334 citiri
Google a infiintat o companie de cercetare in sanatate, axata pe imbatranire si probleme conexe

Google a infiintat o companie de cercetare in sanatate cu activitati focusate pe imbatranire si problemele cauzate de proces, condusa de Arthur Levinson, presedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlata de grupul elvetian Roche Holding.

Levinson a fost membru in consiliul de administratie al Google in perioada 2005-2009 si este in prezent presedintele Apple, membru in boardurile mai multor companii farmaceutice si de biotehnologie si in Consiliul Director al Broad Institute, centru de biomedicina si genetica afiliat universitatilor MIT si Harvard, transmite Bloomberg.

Noua companie, denumita Calico, este un proiect al directorului general al Google Larry Page, care se numara printre investitorii fondatori.

Google se extinde astfel in domeniul sanatatii, Page notand intr-o postare pe blogul companiei ca noua afacere este foarte diferita fata de activitatea actuala.

Page a anuntat in acest an ca a fost diagnosticat cu paralizie la coarda vocala stanga, care poate cauza voce ragusita si probleme de respiratie.

"Bolile si imbatranirea ne afecteaza tuturor familiile. Cu o gandire pe termen lung in ceea ce priveste sanatatea si biotehnologia, cred ca putem imbunatati milioane de vieti", a afirmat cofondatorul Google in postarea de pe blogul companiei.

Google investeste tot mai mult in sectoare straine de activitatea de baza, de IT, publicitate online si servicii pe internet. Fondul de capital de risc al grupului, Google Ventures, a investit deja in mai multe companii din domeniul sanatatii. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicata si in dezvoltarea de ochelari computerizati si sisteme de navigatie autonoma pentru automobile.

Google nu a facut nicio precizare in ceea ce priveste valoarea investitiei in noua companie.

Tim Cook, directorul general al Apple si un apropiat al fostului CEO Steve Jobs, este de asemenea citat in postarea de pe blogul Google.

"Pentru prea multi prieteni si membri ai familiilor noastre, viata a fost scurtata sau afectata sever. Arthur Levinson este unul dintre acei nebuni care cred ca lucrurile nu trebuie sa fie asa. Nu exista cineva mai potrivit pentru a conduce aceasta misiune si abia astept sa vad rezultatele", a afirmat Cook.

Steve Jobs a murit in 2011, la varsta de 56 de ani, dupa complicatii in urma unui cancer la pancreas.

Actiunile Google au urcat miercuri la New York cu 1,9%, la 903,32 dolari, si afiseaza un castig de 28% de la inceputul anului.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cercetare Google, #cercetare imbatranire, #sanatate Google, #proiecte Google , #stiri Google