Google a transmis CE noi propuneri in incercarea de a stinge investigatia antitrust

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 12:18
1340 citiri
Google a transmis CE noi propuneri in incercarea de a stinge investigatia antitrust

Google a transmis Comisiei Europene (CE) un nou set de propuneri pentru solutionarea investigatiei antitrust inceputa in urma cu trei ani de executivul UE cu privire la practicile companiei in sectorul cautarilor pe internet, transmite Bloomberg.

"Am primit noi propuneri de la Google in saptamana care a trecut. Daca vom fi satisfacuti cu noile propuneri, putem avansa catre o solutie agreata in urmatoarele luni", a declarat pentru Bloomberg comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Google este acuzata ca promoveaza propriile servicii specializate de cautare, precum Google News sau Google Finance. Totodata, CE incearca sa determine daca Google copiaza de la companii concurente recenzii la produse turistice sau la restaurante si daca are acorduri cu alte site-uri sau cu dezvoltatori de software indreptate impotriva concurentilor din industria publicitatii.

Google a propus anterior Comisiei Europene sa eticheteze serviciile proprii si sa ataseze acestora link-uri catre cele mai populare servicii specializate ale companiilor rivale. Propunerea a fost respinsa in luna iulie de Almunia, dupa ce mai multi concurenti ai Google, printre care si Microsoft, au cerut CE sa obtina concesii mai dure din partea Google.

"Odata ce vom fi finalizat analiza, odata ce vom fi verificat daca aceste noi propuneri ar putea inlatura motivele noastre de ingrijorare, vom transmite Google ce are de facut", a afirmat Almunia, referindu-se la noile propuneri.

Propunerile Samsung sunt analizate intr-o alta investigatie

El a adaugat ca Executivul european analizeaza si o serie de propuneri primite de la producatorul sud-coreean de electronice Samsung pentru a rezolva o alta investigatie antitrust.

"Propunerea nostra abordeaza cele patru zone de interes ale CE. Continuam sa colaboram cu comisia pentru a rezolva acest caz", a delcarat pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Google Al Verney.

In urma investigatiilor privind suspiciuni de practici anti-concurentiale, CE poate impune sanctiuni financiare si poate obliga companiile sa schimbe anumite practici de business.

Almunia a precizat ca procesul de evaluare a noilor propuneri primite de la Google nu va dura "prea mult", insa domeniul este unul complex.

"Este un caz foarte dificil. Avem de-a face cu factori noi, cu un sector de activitate care se misca foarte, foarte repede", a afirmat comisarul european.

Companiile gasite vinovate de incalcarea legislatiei UE in domeniul concurentei pot fi sanctionate cu o amenda in valoare de pana la 10% din venitul anual.

Google a inregistrat anul trecut venituri de 46 miliarde de dolari.

In prezent, cea mai mare amenda antitrust dictata vreodata de UE vizeaza producatorul american de microprocesoare Intel, sactionat in 2009 cu 1,06 miliarde euro (1,4 miliarde de dolari).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#investigatie antitrust Google, #investigatie Comisia Europeana Google, #concurenta neloiala Google , #stiri Google