Google, amenintat de Italia

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 09:30
1725 citiri
Google, amenintat de Italia

Autoritatile din Italia au avertizat compania Google ca va primi amenzi daca nu respecta regulile antitrust si ale concurentei din aceasta tara, dupa ce ziarele au acuzat magnatul ca a exclus din paginile sale publicatiile care nu si-au oferit continutul gratuit.

Federatia de Editori de Ziare din Italia sustine ca orice publicatie care nu a publicat continut pe pagina Google News Italia a fost exclusa din paginile de cautare ale Google, informeaza Reuters.

Autoritatile au anuntat ca Google trebuie sa inceapa negocierile cu editorii italieni, pentru a rezolva problemele.

"Stim ca in Statele Unite si in alte tari, Google a inceput negocierile cu editorii, luand in considerare optiunea recunoasterii pentru utilizarea stirilor.

Sper ca se merge si pe aceasta cale in Italia pentru a rezolva problema fara scandal, pentru ca aceste practici prevad sanctiuni grave", a declarat Antonio Catricala, liderul agentiei Antitrust din Italia.

Google si Yahoo, au fost reclamati in Statele Unite, dar si in alte tari, pentru ca motoarele de cautare genereaza venituri prin utilizarea continutului altor site-uri sau publicatii.

#amenzi, #antitrust, #google, #italia, #publicatii , #stiri Google