Google, anchetata in Marea Britanie pentru colectare de informatii personale

Luni, 28 Mai 2012, ora 14:01
1992 citiri
Google, anchetata in Marea Britanie pentru colectare de informatii personale

Google se confrunta cu o ancheta in Marea Britanie privind acuzatiile ca ar fi colectat in mod deliberat informatii personale de la milioane de computere britanice, desi conducerea companiei sustinea ca acest lucru s-a intamplat din greseala si nu a luat masuri.

Comisarul pentru Informatii, care este responsabil de protectia datelor, urmeaza sa examineze activitatea autovehiculelor folosite de compania de Internet pentru programul Street View, scrie Daily Mail in editia online.

Acestea au descarcat e-mailuri, mesaje text, fotografii si documente din retelele wi-fi in timp ce fotografiau fiecare strada britanica. In urma cu doi ani, Google a recunoscut pentru prima data ca a furat fragmente de date personale, dar a subliniat ca a fost o "greseala".

Amploarea activitatilor sale a iesit la iveala dupa ce autoritatile americane au descoperit ca un manager de rang inalt fusese avertizat inca din 2007 ca informatii sunt capturate in timp ce autovehiculele companiei strabateau tara, dar nu a luat nicio masura.

Expertii in domeniu considera ca Google a colectat aceste informatii personale pur si simplu pentru ca putea si urma sa se gandeasca mai tarziu cum sa le foloseasca pentru a face bani.

Luna trecuta, un raport al Comisiei Federale de Comunicatii (FCC) din SUA, care reglementeaza activitatea media, a dezvaluit ca programatorul Google care a creat software-ul Street View a avertizat in mod repetat ca acesta colecta date personale si a cerut o verificare legala.

Acesta a fost identificat la sfarsitul saptamanii trecute drept Marius Milner, un inginer de software britanic in varsta de 41 de ani, din East Sussex, care locuieste in prezent in California. El a invocat amendamentul al Cincilea refuzand sa raspunda intrebarilor anchetatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google investigatie Marea Britanie, #Google investigatie colectare informatii, #Google colectare informatii personale , #stiri Google