Google Apps, atac pe piata aplicatiilor de business

Luni, 28 August 2006, ora 12:59
1173 citiri

Google, cel mai popular motor de cautare pe Internet, isi va extinde activitatea pe piata de software pentru afaceri, prin lansarea unui set de aplicatii web, Google Apps, care include servicii de e-mail, planificare calendaristica si mesagerie.Aplicatiile web, tot mai populare dupa ce a intrat in joc si Microsoft cu portalul Live.com, pot fi accesate direct prin browserul de internet si au aceleasi functii precum aplicatiile clasice (Word, Excel, PowerPoint etc.).

Google a anuntat ca a creat o platforma de software pentru gestiunea activitatilor de afaceri, avand la baza o serie de programe pe care compania le ofera deja, insa separat. Setul de aplicatii include serviciul de e-mail Gmail, serviciul de mesagerie instant si telefonie prin Internet Google Talk, serviciul de planificare calendaristica Google Calendar si serviciul de design web Google Page Creator.

Programele Google Spreadsheet, echivalentul unui document Excel online, si documentul de tip Word Writely sunt doua aplicatii care ar putea fi incluse in viitor in setul de aplicatii Google. Setul gratuit de programe web este destinat companiilor mici, universitatilor si organizatiilor nonprofit.

Compania a anuntat ca va lansa, in cursul acestui an, contra cost, o versiune imbunatatita a platformei de aplicatii web, care sa se adapteze nevoilor unor companii mai mari si ale agentiilor guvernamentale. Google nu a oferit insa informatii privind pretul de vanzare a noii versiuni.

Google va gazdui setul de aplicatii web, astfel ca firmele nu vor mai fi nevoite sa instaleze echipamentul de software necesar pentru rularea programelor pe computerele personale, operatiune care poate fi de multe ori foarte costisitoare.

Angajatii pot accesa aplicatiile Google prin intermediul browserelor web.

Bloombiz