Google ar putea avea probleme legale

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 11:26
1900 citiri
Google ar putea avea probleme legale

Google devine un "monopol gigant", ca Microsoft, si s-ar putea confrunta cu probleme legale daca nu va deveni mai transparent in privinta folosirii datelor utilizatorilor, potrivit ministrului german de Justitie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.

Operatorul de servicii de cautare pe Internet acumuleaza o putere prea mare, precum si informatii referitoare la cetateni, prin intermediul unor programe precum Google Earth si Google Books, a afirmat Leutheusser-Schnarrenberger intr-un interviu pentru revista Der Spiegel, scrie Mediafax.

"Una peste alta, se formeaza un monopol urias, similar Microsoft", a avertizat ea.

Leutheusser-Schnarrenberger a spus ca reactia sa initiala este nu de a lua masuri pentru a opri ceva, ci vrea mai multa transparenta, astfel incat utilizatorii sa stie ce se intampla cu datele lor.

"Companiile au o obligatie, o multime de lucruri trebuie imbunatatite. Daca acest fapt nu se va intampla, va trebui sa luam masuri, in calitate de legislatori", a mai aratat ministrul.

Un purtator de cuvant al Google din Germania a declarat ca transparenta totala fata de utilizatori este un element central al activitatii companiei, care lucreaza permanent la imbunatatirea acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #lege, #microsoft, #probleme , #stiri Google