Google castiga useri de la Yahoo

Joi, 20 Aprilie 2006, ora 05:00
1019 citiri

Vanzarile Yahoo!Inc., proprietarul celui mai vizitat site din Statele Unite, au inregistrat cea mai redusa rata de crestere din ultimii 4 ani.

Acest fapt se datoreaza pierderii de useri care s-au orientat inspre Google Inc.

Incasarile din primul trimestru al acestui an au crescut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 1,53 miliarde de dolari. Aceste date au fost oferite de Youssef Squali, analist la Jefferies & Co, unul dintre cei mai buni analisti ai acestei piete. Venitul net inregistrat de Yahoo a scazut insa cu 19%, pana la valoarea de 165,5 milioane de dolari, sau, altfel spus, cu 11 centi pe actiune.

In lunile ianuarie si februarie Yahoo a pierdut clienti care s-au orientat catre concurentul Google. Site-ul MySpace.com, detinut de Google, atrage mult mai multi utilizatori decat o face Yahoo. Pierderile de utilizatori de la Yahoo au un impact si asupra publicitatii de pe site si este posibil ca in viitor, datorita popularitatii in crestere a site-urilor precum MySpace, numarul celor care apeleaza la serviciile Yahoo sa scada.

Orice scadere a pretului actiunilor este foarte importanta in aceasta industrie, nu este deloc benefica si poate da o stare de nesiguranta investitorilor.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei