Google cumpara tehnologii de telefonie americana

Marti, 03 Iulie 2007, ora 14:11
1041 citiri

Google a cumparat GrandCentral Communications. Compania ofera clientilor cu mai multe telefoane un numar unic de la care pot fi apelati, a anuntat marti Google.

tel.jpgServiciul companiei GrandCentral ofera utilizatorilor un numar telefonic principal caruia i se pot asocia mai multe telefoane (de acasa, de la serviciu, telefoane mobile, etc). Utilizatorii pot redirectiona apelurile catre diverse numere, in functie de identitatea apelantului. De asemenea, utilizatorii pot transfera fara a intrerupe un apel telefonic de pe telefonul fix pe telefonul mobil chiar in timpul conversatiei.

Prin intermediul paginii de internet a companiei serviciul poate fi administrat de la distanta. Astfel, utilizatorii pot asculta mesajele vocale direct din browser, pot bloca apelantii nedoriti permanent sau temporar, si pot inregistra online discutiile.

Tehnologia companiei GrandCentral se integreaza in eforturile Google de a oferi servicii care sa faciliteze schimbul de informatii si colaborarea intre oameni, au afirmat reprezentantii Google.

Compania GrandCentral, cu sediul in California, a fost fondata in 2005 de intreprinzatorul Craig Walker. Inainte de GrandCentral, Walker a fondat compania Dialpad, pe care, ulterior, vandut-o catre Yahoo, functiile de telefonie online din Yahoo avand ca baza tehnologia Dialpad.

<b>Bloombiz</b>