Google, dat in judecata pentru drepturi de autor

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 14:44
1578 citiri
Google, dat in judecata pentru drepturi de autor

Patronul prestigioasei edituri franceze Gallimard a declarat ca, alaturi de mai multi editori francezi, va da in judecata Google, acestia acuzand compania americana ca a digitalizat mai multe opere literare fara acordul lor, incalcand legea drepturilor de autor.

"Vom intra si noi in lupta, alaturi de unii dintre confratii nostri", a declarat Antoine Gallimard, patronul editurii franceze, care a precizat ca si editurile Albin Michel, Flammarion si Eyrolles vor ataca in instanta Google.

Google
, care a digitalizat in sase ani circa 12 milioane de opere literare, fara autorizatia editorilor, a atras nemultumirea reprezentantilor industriei de carte din mai multe tari, printre care si Franta. Pana la acest moment, Google a digitalizat circa un milion de volume ale unor autori francezi.

Google "ne face promisiuni de mai multe luni, dar continua digitalizarea", a declarat Gallimard.

Contactati de reporterii AFP, reprezentantii Google au declarat ca nu vor face niciun comentariu, deoarece nu au primit nicio notificare despre intentiile editorilor.

Google a fost deja dat in judecata de editura La Martiniere si de Sindicatul national al editurilor / Syndicat national de l'edition (SNE) si a fost condamnat, pe 18 decembrie 2009, pentru incalcarea drepturilor de autor.

Compania americana a scos deja din indexul de rezultate al motorului de cautare cartile editurii La Martiniere, dar, pe de alta parte, a contestat decizia tribunalului parizian.

Responsabilul juridic al Gallimard a precizat ca editorii vor sa fac un front comun in lupta impotriva Google.

Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemultumiri si in alte tari, precum Statele Unite ale Americii, China si Germania.

#google, #judecata, #editura, #drepturi, #autor , #stiri Google