Google I/O, conferinta anuala a dezvoltatorilor: Ce noutati vor fi anuntate

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 10:16
1621 citiri
Google I/O, conferinta anuala a dezvoltatorilor: Ce noutati vor fi anuntate

Conferinta anuala Google dedicata dezvoltatorilor incepe astazi. Chiar daca directorul executiv Larry Page nu va participa, din cauza problemelor de sanatate, multi dintre directorii Google vor urca pe scena, evenimentul anuntandu-se plin de nouati.

Ce ar putea anunta Google? (potrivit Mashable)

Noutati despre Google+

A trecut exact un an de la lansarea retelei sociale Google+. Acest lucru ar putea fi o coincidenta, dar, totodata, ar putea inseamna ca Google are noutati de comunicat cu ocazia acestei aniversari. Recent, Google a "scapat" mai multe informatii despre Google+. A lansat noi aplicatii pentru iOS si pentru Android, a integrat reteaua cu rezultatele locale ale cautarilor online.

La I/O, Google ar putea lansa noi provocari pentru dezvoltatori, permitandu-le acestor sa dezvolte mai multe aplicatii pentru reteaua sociala Google+.

Adroid Jelly Bean

Android Jelly Bean este numele ultimei versiuni a sistemului de operare Android pentru smartphone-uri si tablete. Versiunea finala a sistemului de operare ar putea aduce si o noua versiune a browser-ului Chrome pentru Android.

Tableta Nexus

Se pare ca Google va lansa o tableta sub brandul propriu, impreuna cu producatorul taiwanez Asustek. Ar fi inca o incercare de raspuns pentru iPad, care va detine o cota majoritara de piata pana in 2016, potrivit Gartner.

Google Maps

La inceputul acestei luni Google a arata care va fi viitorul Google Maps, in cadrul unui eveniment special in San Francisco. Ultima noutate este posibilitatea consultarii hartilor in modul offline, pe dispozitivele Android. In plus, Google a dezvoltat optiunile pentru Street View si a lansat hartile 3D pe Google Earth.

Este foarte probabil ca Google va anuntat propria aplicatie iOS pentru Google Maps, asa cum pentru acest sistem de operare are aplicatii si pentru Google Voice, Gmail, Google Earth sau Google+.

Platforma cloud si Google Drive

Pentru ca este o conferinta dedicata dezvoltatorilor, este posibil ca cele mai multe noutati sa nu fie atragatoare pentru publicul larg, ci tehnice. Totusi, merita urmarit ce va anuntat Google pentru serviciile de tip cloud si pentru Google Drive.

Google ofera prin platforma Cloud solutii si aplicatii pentru dezvoltatori si pentru furnizorii de servicii. Compania este in competitie directa cu Amazon, Rackspace, Heroki (Salesforce) si Joyent.

In ceea ce priveste Google Drive, specialistii se asteapta ca in cadrul conferintei sa fie anuntat suport tehnic pentru aplicatii si servicii.

Google TV si Google Play

Cel mai mare avantaj pe care Apple, Amazon si Microsoft il au fata de Google pe segmentul mobil si media este accesul la continut comercial. Google a incercat sa schimbe aceasta situatie prin rebranduirea magazinului Google Play, portal in care utilizatorii pot cumpara applicatii, filme, muzica sau carti.

In practica, Google nu a reusit sa semneze contracte cu furnizori majori de media pentru serviciile Google Play. Multi se asteapta ca Google sa anunte integrarea serviciilor si dispozitivelor din ecosistemul Google Play.

In ceea ce priveste Google TV, cu care compania nu a obtinut niciun succes notabil in cei peste doi ani de cand a lansat platforma, specialistii se asteapta ca Google sa anunte noutati care sa puna intr-o lumina noua competitia pe care Google o are in acest segment cu Apple si Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conferita dezvoltatori Google, #Google IO conferinta, #noutati produse Google, #noutati servicii Google, #lansare Google , #stiri Google