Google incepe sa elimine din cautarile online informatii sensibile

Joi, 26 Iunie 2014, ora 16:30
1254 citiri
Google incepe sa elimine din cautarile online informatii sensibile

Google a anuntat joi ca a inceput sa elimine din rezultatele cautarilor online, la cererea unor persoane din UE, linkuri catre pagini care contin informatii sensibile despre acestea, in linie cu o decizie din luna mai a Curtii Europeane de Justitie, potrivit Wall Street Journal.

Inginerii Google au finalizat pe parcursul noptii de miercuri spre joi unele schimbari la infrastructura tehnica pentru a putea aplica hotararea Curtii Europene de Justitie, iar compania va trimite joi primele emailuri prin care confirma unor persoane ca a eliminat din rezultate informatiile reclamate.

Google a procesat pana in prezent doar un numar restrans dintre cererile primite initial, noteaza Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

"Incepem in aceasta saptamana sa actionam in privinta cererilor de eliminare de informatii primite. Este un proces nou pentru noi. Fiecare cerere trebuie verificata individual si lucram cat de repede putem pentru a le analiza pe cele primite", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Compania a anuntat, in urma cu circa o luna, ca a primit peste 41.000 de cereri pentru stergerea de linkuri. Google a creat un site special si o comisie de experti in internet pentru a ajuta compania sa decida asupra cererilor cetatenilor europeni care vor ca Google sa stearga din rezultatele cautarilor linkuri catre pagini care contin informatii sensibile.

Site-ul special al Google permite unei persoane rezidente in Europa sa transmita adrese web pe care le vrea eliminate din cautarile online dupa numele sau. Persoanele trebuie sa-si prezinte si numele, adresele de email, sa furnizeze o poza pentru identificare, sa explice in ce mod pagina web respectiva are legatura cu ei si de ce este "irelevanta, depasita sau inadecvata".

Linkurile vor fi eliminate doar pentru rezultatele cautarilor initiate din UE, potrivit Google.

Compania americana a anuntat ca va analiza fiecare cerere, inclusiv daca exista interes public pentru linkul care va fi eliminat din cautari, precum ar fi informatiile despre scheme de inselaciune, malpraxis profresional, condamnari penale sau comportament al angajatilor publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#stergere rezultate cautari online, #cautarilor online google, #stergere informatii Google , #stiri Google