Google integreaza aplicatia GPS Waze in serviciul sau de cartografiere

Miercuri, 21 August 2013, ora 09:23
2078 citiri
Google integreaza aplicatia GPS Waze in serviciul sau de cartografiere

Grupul de internet american Google a indicat marti ca va integra aplicatia GPS mobila Waze, care identifica ambuteiajele si drumurile in lucru in timp real, in propria sa aplicatie de cartografiere Google Maps, relateaza AFP.

"Nimanui nu-i place sa ramana blocat in ambuteiaje. De aceea, echipele Waze si Google Maps lucreaza impreuna pentru a obtine beneficii maxime din tehnologia Google si din pasiunea comunitatii reunite in jurul Waze, pentru a incerca sa amelioreze circulatia rutiera in fiecare zi", a subliniat un responsabil al Google, Brian McClendon, in blogul sau.

"Utilizatorii Google Maps pe mobil vor beneficia, de acum incolo, de informatii privind incidente in timp real, identificate de utilizatorii Waze", a explicat acesta.

Doar patru tari europene vor avea, deocamdata, integrat serviciul Waze

Creata in 2008 in Israel, Waze este o aplicatie mobila care combina cartografierea cu un aspect comunitar: aceasta da sfaturi privind trasee rutiere tinand cont de informatii asupra accidentelor, lucrarilor sau ambuteiajelor, furnizate de aproape 50 de milioane de utilizatori.

Google a anuntat achizitionarea acestei aplicatii in iunie, fara a dezvalui valoarea tranzactiei, insa presa israeliana a evocat la acel moment o suma de pana la 1,3 miliarde de dolari.

Waze va fi disponibila pe aplicatia Google Maps in sistemele de operare Android si iOs in Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Franta, Germania, Mexic, Panama, Peru, Elvetia, Marea Britanie si SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Waze Google Maps, #integrare Waze Google, #disponibilitate Waze, #aplicatii GPS , #stiri Google