Google introduce scrisul de mana pentru redactarea e-mail-urilor

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 19:48
1760 citiri
Google introduce scrisul de mana pentru redactarea e-mail-urilor

Gigantul de internet american Google a introdus o noua functie pentru Gmail si Google Docs care le va permite utilizatorilor sa trimita e-mailuri folosind scrisul de mana.

Cu ajutorul cursorului, utilizatorii vor putea sa scrie ceea ce doresc, urmand ca Google sa creeze o versiune tiparita a acelor cuvinte, dar si sa ofere sugestii pentru termeni similari dintre care internautii pot alege, informeaza indiatoday.com.

Potrivit CNN, functia va fi disponibila in peste 50 de limbi straine pentru utilizatorii Google, in timp ce persoanele care folosesc Google Docs vor avea aceasta optiune in doar 20 de limbi.

Xiangye Xiao, Product Manager Google, a spus, intr-un articol publicat pe blog, ca optiunea pentru scrisul de mana va face ca internetul sa fie utilizat mult mai usor de oamenii din intreaga lume. De asemenea, el a subliniat ca acesta este un efort de "a sparge" barierele intre diversele limbi.

Pentru a testa functia, utilizatorii trebuie sa intre in setarile generale ale Gmail sau Google Docs, sa apese butonul care indica toate optiunile privind limba. Apoi, utilizatorul va trebui sa selecteze casuta in care scrie "Activeaza functia de introducere" si va aparea o lista cu toate tipurile de tastatura pe care Google le detine. Limbile straine care au alaturi o imagine a unui creion sunt cele care pot fi folosite pentru optiunea "scris de mana".

#utilizatori google, #internet Google, #noua functie Gmail , #stiri Google