Google isi deschide platforma Android in fata dispozitivelor inteligente

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 17:15
1426 citiri
Google isi deschide platforma Android in fata dispozitivelor inteligente

Android va fi folosit pentru "aparate informatice pret-à-porter" pe care le dezvolta in aceasta perioada, ceea ce va permite dezvoltatorilor sa creeze, de exemplu, diverse aplicatii pentru ceasurile inteligente.

Noile ceasuri inteligente sunt primele dispozitive informatice pret-à-porter care vor fi lansate de Google.

"Abia am inceput sa descoperim ceea ce este posibil sa facem cu tehnologia mobila", a declarat Sundar Pichai, aflat la conducerea Google Android, pe un blog specializat.

"De aceea ne-am entuziasmat in privinta informaticii pret-à-porter, cu aceste aparate care inteleg mediul in care traim si cu care oamenii pot sa interactioneze simplu si eficient, cu doar o privire sau prin cateva cuvinte", a adaugat el.

Unele dintre aceste dispozitive pot sa se conecteze la un telefon inteligent

Unele dintre aceste dispozitive pot sa se conecteze la un telefon inteligent. Mai multe modele de ceasuri inteligente au fost lansate recent de diverse companii.

"Astazi, anuntam lansarea sistemului Android Wear, un proiect care extinde utilizarea Android la informatica pret-à-porter, si vom incepe cu obiectul portabil cel mai familiar, ceasul de mana", a precizat Sundar Pichai.

Noile aplicatii ce ar putea fi create pentru aceste ceasuri ar putea, de exemplu, sa ofere purtatorului acces la informatii, sa ii permita sa discute la distanta, sa supravegheze sanatatea acestuia sau sa il ajute sa faca cumparaturi. Sistemul va permite executarea unor ordine vocale si conectarea ceasului la un telefon inteligent sau la alte dispozitive.

Google lucreaza la un model care va fi lansat in curand

Google nu si-a lansat deocamdat propriul ceas inteligent, insa, potrivit unor zvonuri, gigantul american lucreaza la un model care va fi lansat in curand, probabil in parteneriat cu grupul sud-coreean LG.

Potrivit specialistilor, vanzarile de ceasuri inteligente ar trebui sa explodeze in acest an si sa creasca cu peste 500%, dupa ce aproximativ 1,9 milioane de astfel de modele au fost vandute in 2013.

#google android, #smartwatch Google, #Android Wear , #stiri Google