Google isi dezamageste investitorii

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 11:11
1584 citiri
Google isi dezamageste investitorii

Google a dezamagit investitorii, uimiti de cresterea cu 54% a cheltuielilor companiei, in urma unei campanii de angajari fara precedent, aprobata de noul director general, Larry Page, precizeaza Mediafax care citeaza Reuters.

Profitul net al Google a crescut cu 17% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari, plasandu-se insa sub estimarile analistilor.

Cresterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja ingrijorati ca noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedere profitabilitatea pentru a se concentra pe cresterea veniturilor.

Actiunile Google au pierdut peste 5% in prelungirea sedintei bursiere de joi de la New York, desi venitul net al companiei a urcat cu 29%, la 6,54 miliarde de dolari, peste asteptarile pietei.

Analistii anticipeaza ca Larry Page va continua sa investeasca in produse noi, care sa deschida o ofensiva agresiva in sectoare precum retelele sociale si gadget-urile mobile.

Managementul Google a aratat joi ca avansul puternic al cheltuielilor face parte din strategia companiei de a urmari oportunitati de afaceri de miliarde de dolari.

Cheltuielile operationale ale companiei au urcat cu 54% in primul trimestru, la 2,84 miliarde de dolari.

Google a angajat peste 2.000 de persoane in primul trimestru si a acordat, de la inceputul acestui an, o marire de salariu de 10% intregului personal. Planul de angajari pentru acest an depaseste 6.000 de posturi.

Page (38 de ani), care a preluat la inceputul acestei luni postul de director general de la veteranul Eric Schmidt, a luat cuvantul pentru numai cateva minute in conferinta de joi cu analistii, dezamagindu-i pe cei care doreau sa afle mai multe despre strategia sa de a revigora inovatia si cresterea la Google.

Noul CEO si-a exprimat optimismul legat de viitorul companiei, apoi a parasit conferinta, lasandu-i pe ceilalti directori executivi sa raspunda la valul de intrebari din partea analistilor.

Principalele asteptari legate de mandatul lui Page sunt promovarea inovatiei si reducerea birocratiei la Google, care se lupta de cativa ani cu rivali ca Facebook si Apple. Comentariile sumare de joi nu au reusit insa sa dea incredere Wall Street in privinta schimbarii de management.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #investitori, #investitie google, #profit google , #stiri Google