Google, "la vanatoare" de erori. Premiaza bugurile Chrome cu 60.000$

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 15:08
2255 citiri
Google, "la vanatoare" de erori. Premiaza bugurile Chrome cu 60.000$

Un adolescent a primit un premiu de 60.000 de dolari din partea Google, dupa ce a reusit sa descopere o vulnerabilitate a browser-ului Google Chrome.

Tot mai multe companii incep sa ofere recompense pentru hackerii care reusesc sa descopere scapari in sistemele de securitate ale produselor lansate, relateaza CNN.

Adolescentul a reusit pentru a doua oara sa castige provocarea Google. Compania a reusit sa repare problema de software la zece ore dupa ce decoperirea ei, printr-un update al browser-ului.

Google a lansat in 2010 programul "Chromium Security Rewards Programme", oferind mici recompense financiare cercetatorilor care depistau potentiale probleme in securitatea browser-ului Chrome.

Compania a marit miza in februarie 2012, cand a sponsorizat concursul "Pwnium", al carui scop era descoperirea unor vulnerabilitati majore, iar premiile au crescut substantial.

A doua editie a concursului, "Pwnium 2", a avut loc in marti in Malezia. Castigatorul a fost acelasi adolescent care a fusese unul din cei doi campioni din cadrul primului "Pwnium".

Si Facebook si-a lansat anul trecut propriile recompense. Cei care descopera erori in sistemul retelei de socializare pot primi premii de cel putin 500 de dolari.

Castigatorul "Pwnium 2" candidase in 2011 pentru un post in cadrul Google, fara sa primeasca nici un raspuns. Cu aceasta ocazie insa, compania va analiza din nou CV-ul acestuia.

#hacker Google Chrome, #securitate google chrome, #premiu google hacker , #stiri Google