Google mai are trei luni pentru a rezolva problemele privind protectia datelor in Franta

Joi, 20 Iunie 2013, ora 16:18
1649 citiri
Google mai are trei luni pentru a rezolva problemele privind protectia datelor in Franta

Comisia nationala franceza de informatica si libertati (Cnil) i-a dat joi gigantului american Google un termen de trei luni pentru a se conforma legislatiei din Franta in ceea ce priveste protectia datelor si l-a avertizat ca, in caz contrar, risca sanctiuni financiare.

Aceasta somare este consecinta unui proces inceput in octombrie 2012 de catre cele 27 de autoritati europene de protectie a datelor care au somat deja grupul, la unison, sa se conformeze Directivei europene Informatica si Libertati. De aceasta data numai Cnil se adreseaza gigantului internet, relateaza AFP.

Obiectul contenciosului, noua politica de confidentialitate a Google care a redus in martie 2012 aproximativ 60 de reguli de utilizare la una singura, regrupand astfel informatiile mai multor servicii, care erau separate, ca mesageria Gmail si reteaua Google+.

"Google nu este in conformitate cu dreptul national", a afirmat Isabelle Falque-Pierrotin, presedinte al Cnil care a identificat "o serie de lipsuri". Cnil cere de asemenea ca utilizatorii sa fie informati si ca acordul lor sa fie obtinut in prealabil "inainte de a instala, in terminalele lor, cookie-uri", care urmaresc internautul. Daca dupa trei luni Google nu aduce modificarile cerute, Cnil "va putea atunci sa declanseze faza sanctiunilor financiare", a anuntat presedinta comisiei. In Franta, aceste sanctiuni pot sa ajunga la maximum 150.000 euro.

"Politica noastra de confidentialitate respecta legea europeana si ne permite sa oferim servicii mai simple si mai eficace. Suntem pe deplin implicati in schimburile cu autoritatile pentru protectia datelor si vom continua sa o facem", a declarat, la randul sau, un purtator de cuvant al Google.

#protectie date private Google, #ancheta Google Franta, #probleme protectie date Google, #amenda Google Franta , #stiri Google